hei, jeg heter henrik.
så koselig at dere kom på besøk!

les mer..

Den 6 Juni var det igjen tid for bryllup! Denne lørdagen var det Monica & Richard som ville gi hverandre sine respektive Ja i Strømmen Kirke, og etterpå hadde de festen sin på Samfundet i Lillestrøm. Det var en ordentlig flott dag å være med på; selv om jeg kun var med dem i 6 timer, fikk jeg oppleve mye spenning, forventninger i luften, glede, kjærlighet og mange koselige små øyeblikk. Det er like gøy hver gang, og det å kunne få være med og se på og ta bilder av dette synes jeg er noe av det aller fineste med joben min :)

Netopp for å fange stemningen og for å skape en slags narrativ introduksjon til selve seremonien, er jeg veldig glad i å fotografere forberedelsene og alt som skjer rett før vielsen. Spenningen bygger seg opp og alle er preget av (man pleier vel å si stundens alvor, men det blir så alvorlig og dystert.. hva kan man istedet si? hmm..) stundens effekt, kanskje? Denne stunden gjør vel kanskje at man der og da innser hva det er som skal skje og at man faktisk skal gifte seg! Jeg vet ikke helt, jeg har jo aldri opplevd det selv fra andre siden av kameraet, men jeg vil tro at det er minst like mange tanker og følelser i spill som det er sakser, sprayer, frisører, maskara, jordbær, latter og smil.

Aller helst skulle jeg vært overalt til enhver tid, f.eks skulle jeg gjerne ha fotografert hva brudgommen gjør i disse timene før seremonien. Iblandt får jeg tilogmed mulighet og tid til det, og det er ordentlig gøy! Vanligvis tar jo han det ganske med ro, og later som han er veldig kul og tilbakelent, men når klokken begynner å nærme seg, så er også han ganske så spent. hehe det skjer hver eneste gang ;)

Jeg skulle gjerne ha laget reportasje fra alt som skjer hele uken før også! Og 2 uker etter etter med bryllupsreise og alt! Det hadde vært utrolig stilig. Eller å følge et brudepar et helt år før bryllupet, med små hverdagslige øyeblikk som skjer i livet og bygge det opp mot bryllupet, med kjærlighet mellom to mennesker som en rød tråd og som tema gjennom hele reportasjen. Det hadde vært veldig tøft. Kanskje jeg kommer til å lage det en gang? Noen som ville vært interessert? Hva tenker dere om dette? :)

Nok prat fra min side, her kommer noen bilder!

No tags for this post.

  1. Bente:

    Kjempefine bilder :o) Jeg har kikket litt på nettsiden din, og lurer litt på hvordan du jobber når du fotograferer inne i kirken? Bruker du for eksempel blits/lyssetting av noe slag? Jeg skal fotografere i et bryllup for første gang i sommer og har derfor begynt å lete etter litt tips og triks som kan være greie å ha med seg på veien :o)

    Hilsen Bente.

  2. henrik:

    Hei Bente! Tusen takk for det :) Jeg bruker aldri lyssetting eller blits inne i kirken; jeg synes det forstyrrer for mye, og blits på kameraet synes jeg gir altfor hardt og kjedelig lys. Istedet bruker jeg objektiver som slipper inn mye lys (F 1.2) og høy ISO på kameraer som ikke gir så mye støy på disse hastighetene. I tillegg prøver jeg å bruke det naturlige og tilgjengelige lyset på best mulig måte. Håper dette svaret kan hjelpe deg! Masse lykke til med bryllupsfotograferingen!! Hilsen Henrik :)

  3. Pingback: Fotograf bryllup Oslo | Bryllupsfotografering Oslo | | Bryllupsfotograf Henrik Beckheim