Dagen de hadde ventet på så lenge. Lørdag den 29. mai, bryllupsdagen til Cathrine & Anders. Kirken på Nesodden er pyntet og klar for seremonien som venter den om noen få timer. Den spente presten ikler seg sin kappe og sin krage, og gleder seg til å vie de to håpefulle. Samtidig, på Holmenkollen, legger ivrige kelnere tallerkener på bordet i en pen rekke, imens den varme sommersolen bader Lysebu i perfekt bryllupsvær. Anders gjør seg klar sammen med sin forlover, og venter. Venter…

Spole tilbake noen måneder. Allerede i desember var jeg så heldig å både få møte og fotografere Cathrine & Anders og barna deres, til en naturlig lifestyle familiefotografering. Jeg dro ut til Nesodden der de bor, og så kjørte vi rundt og fant et fint område med noen koselige svaberg. Det er så hyggelig å møte og fotografere par før de er brudepar! Og jeg tror det er veldig fint for parene også, for på den måten blir de også vant til å bli fotografert, og ser hvordan jeg jobber og vi blir alle sammen mye bedre kjent!

Spole fremover igjen. Blir mye spoling her. hehe. Cathrine gjorde seg klar sammen med sine to forlovere, hos Skum frisør på majorstuen i Oslo. Kjempedyktige folk, jeg har vært der mange ganger! Deretter var det inn i limousinen, som ble kjørt av den kjempehyggelige sjåføren Per Erik i Exclimo. Hvis noen trenger limousinsjåfør, så er dette mannen å gå til. Utrolig snill og vennlig fyr! Jeg prater en del med de forskjellige aktørene og leverandørene på bryllupene jeg er i, så jeg begynner å få meg en god liste over hvem jeg kan anbefale! De er jo alle sammen en stor del av bryllupet, og kan jo derfor påvirke dagen i en ganske stor grad! Kanskje jeg skulle skrevet en oversikt over hvem jeg anbefaler, utifra en bryllupsfotograf sitt ståsted..

Vanligvis blogger jeg fargebilder fra de fleste bryllup jeg fotograferer, men denne gange tenkte jeg å for en gangs skyld vise dem gjennomført i svart/hvitt. Jeg liker svart/hvitt også, kontraster, linjer og mønster kommer tydeligere frem, og man blir mindre distrahert av farger. Kan bli litt morsomt å se. Her kommer noen av mine favoritter fra bryllupsdagen!

Tusen takk for at jeg fikk være bryllupsfotografen deres, Cathrine & Anders! 1. Dagrun:

  Fantastiske bilder. Jeg likte kjempegodt å se dem i s/hv, en ser nesten enda bedre stemningen i dem.

 2. Anne-Lise:

  Du klarer å vise til stemningen i seremonien, jeg liker bildene dine kjempegodt enten de nå er i svart/hvitt eller farger:-). Anne-Lise

 3. -hanne:

  Dette var absolutt en utrolig god serie. Både pga at du har fanget spesielt mange gode blikk og stemninger, samt at du har en utrolig fin s/h redigering her.
  Liker også det du skriver både i dette innlegget og tidligere. Du må være utrolig behagelig å samarbeide med for brudeparet siden det virker som du er genuint intressert av det er deres dag, og ikke bare nok et oppdrag for deg. Dette er en holdning som er utrolig viktig :)

 4. Drea:

  Nydelige bryllupsbilder – IGJEN. Dette kan du SÅ godt!:)

 5. Anne-Margrethe:

  Nok en fantastisk jobb Henrik! Du er så dyktig på å fange den rette stemningen! :)

 6. Bente:

  Kjempe fine bilder, jeg likte de veldig godt i sort hvitt- selv om jeg også gjerne ville sett noen av de i farger (ja takk begge deler hehe)
  Og at du kan formidle stemning er det ingen tvil om:)

 7. Stolan:

  superfine bilder :D

 8. terje aamodt:

  Fantastisk levert Henrik!! Som alltid greier du å fange stemningen av dagen på en flott måte.

 9. Veronica:

  Flotte bilder! Liker veldig godt tonene i bildene :)

 10. jeanette-jess1:

  Fantastiske bilder igjen!!!
  Jeg har nå fått mitt første bryllupssoppdrag, så nå skal jeg dypstudere deg i hele sommer ;)
  Synes du er utrolig flink til å fange øyeblikkene –

  Lurer på en ting, bruker du forskjellige objektiv i kirken?

 11. Charlotte:

  Fantastisk flotte bilder som ALLTID :) hehe… Jeg likte godt S/H bildene dine også!

 12. ingrid:

  Så flotte og stemningsfulle bilder. Likte dem veldig godt i s/h :)

 13. Fotograf Viktoria:

  Helt underbara bilder!

 14. Tor-Ivar:

  Dette er veldig flotte bilder, Henrik! Du er en inspirasjon ift bryllupsfoto :) Liker reportasjestilen din veldig godt! :)

 15. Henrik:

  Tusen tusen tusen takk for det alle sammen.. Dere er så utrolig snille :) Jeanette: Oi, så hyggelig! Det er et stort kompliment :) Bruker de samme tre objektivene hele dagen, 24mm, 50mm og 85mm. Less is more, synes jeg. Og med de tre er jeg klar for det meste av bryllupsdagens utfordringer!

 16. Lisbeth Andresen:

  Hei!

  Synes bildene dine er fantastiske, men jeg lurer på hvordan du jobber med lyset? Ser ut som det er nok av lys i kirkene du er i… det er noe med lyset i bildene dine… hverdagen min er mørkere, fatter ikke hva du gjør?? ;-)

  mvh Lisbeth

 17. Henrik:

  Hei Lisbeth! Det er egentlig ikke noe særlig annet jeg gjør med lyset enn å bruke det. Jeg har etterhvert blitt ganske god på å se retningen og kvaliteten på lyset rundt meg, og bruker det på best mulig måte. Det er bare øvelse og trening :)