Å tilbringe mye tid sammen med brudeparet er noe av det hyggeligste og mest interessante jeg vet om. Og det gir meg også mulighet til å fotografere mange flere forskjellige situasjoner. Jeg er så glad for at Cathrine & Morten gav meg æren av å få være bryllupsfotografen deres i Sverige lørdag den 5. juni. Tusen takk. Jeg fikk nemlig også anledning til å fotografere fredagen før den store lørdagen, og det var ordentlig gøy! Det var spennende å få oppleve stemningen sammen med dem før selve bryllupsdagen, og så morsomt å se flere typer forberedelser som jeg vanligvis ikke får sett! Som f.eks når de går til kirken for å møte presten og øve litt på hvordan de skal stå, gå, si og hva de skal gjøre.

Tidlig på fredagen dro vi sammen over grensen, med den utrolig flotte Hillringsbergs Herrgård som endestasjon. Det må være et av de aller flotteste stedene jeg har sett for å ha bryllup. Hele området er utrolig vakkert, og det har historie helt tilbake til sekstenhundretallet. Jeg synes det er så spennende å bo på slike steder, og tenke over alt det som allerede har skjedd der. Alle menneskene som har vært der, og alle livene som har utspilt seg. Det er så rart å tenke på. Hadde jeg ikke vært fotograf så tror jeg nesten at jeg ville ha drevet med arkeologi. Jeg synes det er så interessant å finne ut av historien som ligger bak, steder, områder og hus. Hvordan folk har hatt det, hva de gjorde, hva de tenkte på og hvordan de levde livene sine. Det er kanskje også derfor jeg er fotograf, fordi jeg liker å dokumentere og bevare virkeligheten, slik den er her og nå, for fremtiden. Hmm. Hvem vet.

Her kommer noen bilder fra dagen før Dagen til Cathrine & Morten, og selvfølgelig de to ivrige små sønnene Espen og Elias. Hehe, det er så gøy å fotografere barn; de gjør så mye rart og har så ekstremt mye energi! De gir så mye! Men det vet vel alle dere som har barn alt om fra før av, tenker jeg. Selv har vi jo bare Tassen, en velfødd liten dachs hvis preferanser er søvn, mat, klem, en liten soltur og så mer søvn.

 1. Ruben Hestholm:

  Henrik!

  Du leverer så til de grader hver eneste gang! Kjempe flott serie!

 2. Veronica:

  Tusen takk, selv om jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var like bevisst på komposisjon da jeg var oppi helikopteret, som jeg var på at “oi, lurer på hvor mye disse beltene hjelper om vi styrter” :D

 3. Charlotte:

  Er heeelt enig med Ruben! Du leverer hver eneste gang. Sitter bare å beundrer deg og bildene dine!

 4. ingrid:

  Hei Henrik, ble ordenlig godt humør av denne serien! masse herlige utrykk, og det oser glede og forventning av disse bildene :) syntes du er skikkelig flink til å formidle stemningen der du er og fotograferer, og det er nesten som om du er en “usynlig fotograf” som fanger øyeblikket sånn det er.. ikkeno posering. føler nesten som man er der selv. :) blir moro å se selve bryllupet! :)

 5. Trine Bjervig:

  Nydelige bilder!! Utrolig bra stemningen og nydelig lys i bildene dine :)

 6. Jan Ivar Vik:

  Herlige bilder, fine øyeblikk. Så gøy å kunne dokumentere mer enn bare selve bryllupsdagen. Tipper brudeparet er strålende fornøyd! :)

 7. Pingback: De beste bryllupsbildene av bryllupsfotograf Henrik fra 2010