“Every day is a new life to a wise man”, er det et ordtak som heter. Uansett hva du har gjort tidligere i livet, hvor du er nå, hvilken situasjon du er i, og dine omgivelser – du kan starte helt på nytt, hver eneste dag. Om du tør.

Det er mange som skriver til meg og forteller om sin livsstuasjon. De forteller at de har utdannelse, og god jobb, men at det de gjør ikke gjør dem lykkelige. De vil mye heller bruke sin kunstneriske side, gjøre noe de opplever som meningsfylt og personlig givende.

Opp igjennom årene har jeg mottatt et titalls flotte eposter fra bl.a. studenter, økonomer, arbeidsledige, leger, advokater og butikkmedarbeidere.
De har lyst å gjøre noe annet. De vil følge drømmen sin, og ettersom de kontakter meg, så pleier denne drømmen å være fotografyrket.

Prøv. Ikke vær redd for å feile. La det å gjøre feil være et nødvendig steg på veien mot noe som er riktig for deg. Du har ett liv (som vi vet om iallefall), bruk det på noe du finner mening med. Gi alt, og sats for fullt. Kanskje det fungerer, kanskje ikke. Men da har du iallefall prøvd.
Livet er altfor kort til ikke å forsøke.

Om det tilfeldigvis er fotografyrket som er den virkelig store drømmen din, og du trenger litt hjelp – send meg en mail, så skal jeg forsøke å hjelpe deg. Og uansett hvilket yrke du drømmer om å bytte til, så er det én bok du må lese, og det er Poke the box. Jeg heier på deg! NB: Husk at det er et maraton, ikke en sprint. Og selv om veien virker lang (derav det symbolske bildet nedenfor), så går det alltid oppover i motbakke.

Du kan klare det :)

 1. Kjell Roar Bjørnsen:

  Jeg kjenner noe vokse frem som snart må få realiseres … . . … tror jeg :-)

  Takk for din inspirasjon.

 2. Fotograf Elisabeth Figenschou Jølstad:

  Kjempe fint inlegg, Henrik :-) Og veldig sant!

 3. Henrik:

  Tusen takk for det, Elisabeth & Kjell! Veldig hyggelig å høre :)

 4. Ingvild:

  Det var absolutt dagens oppmuntring ! Somregel er jeg positiv med så møter man den motbakken. Men da går det jo oppover. ”For å lykkes må du først TRO at du kan” Ha en strålende dag !

 5. ingrid:

  Leste kjapt sidene i Poke the box som var tilgjengelige på nettet, og tenkte: den skal jeg kjøpe til min kjære :) (på den måten kan jeg både gi inspirasjon til en jeg er glad i og også lese selv:) Takk for tipset, og også for et veldig fint pepp-innlegg Henrik! Du er som alltid en inspirasjon og gledes spreder! Ha en fantastisk dag! :)

 6. Fotograf Benedikte Bull:

  Veldig flott innlegg! :)

 7. Henrik:

  Så koselig av dere å skrive så hyggelige ord :) Kjempeglad for at dere liker innlegget så godt! Yaay :)

 8. Ida:

  Det var veldig flott skrevet! Stå på :)