Hei på dere!

Jeg har funnet at jeg har lyst til å blogge mer. Mye mer. Derfor innfører jeg nå den splitter nye BloggUken, hvor jeg blogger hver dag i én uke, én gang i måneden. Dette kommer til å bli bra! Jeg kommer nok til å blogge mye rart, og det skal bli gøy å se hva tastaturtastene mine kan generere av blogginnlegg. Godt hjulpet av mine fingre.

En regel jeg har for bloggingen min: jeg verken korrekturleser eller redigere postene, de skrives direkte, og publiseres slik de er, hverken perfekte eller spesielt merkverdige. Det viktigste er at de er ekte, autentiske og spontane. Akkurat som livet. (Eller noe annet tilsvarende evinnelig utsagn ;) Så hvis dere finner korrekturfeil eller andre trykkleif, så er det altså meningen at de skal være der! Så det så.

Det beste med å ha en blogg er at den kan vise hvem du er! Det synes jeg er kjempeviktig, spesielt i forhold til kunder. Jeg vet at hvis jeg selv skulle prøvd å finne en fotograf på nettet (som jeg jo skal til vårt eget bryllup! jippi!! mer om det i et senere blogginnlegg..) så er noe av det første jeg ville sett etter vært hvem fotografen er. Bildene, erfaring og pris er jo selvsagt også viktig, men hvem og hvordan fotografen selv er, synes jeg er aller viktigst. Spesielt på en så viktig dag som et bryllup, så er det avgjørende at man kan stole på fotografen sin. Det hjelper ikke å ta verdens fineste bilder hvis personen bak bildene ikke er en god, vennlig og pålitelig personlighet. I en servicebransje som denne kjøper man ikke primært hverken håndfaste varer eller abstrakte tjenester, man kjøper et forhold. Et forhold som skal vare helt fra dagen man tar kontakt til selve bryllupsdagen, og lenge etter det. Det viktigste er derfor at man føler seg trygg på fotografen sin og at man aldri behøver å bekymre seg. Ja, nå ble det litt mye om kundeforhold og service, men jeg skal nok blogge mer om dette senere! Det er et spennende, lærerikt og givende emne som jeg har lest massevis av interessante bøker om i det siste.

Tidligere har jeg tenkt at jeg helst burde blogge mest om bryllupsreportasjer og alt relatert til dette, siden det er det jeg hovedsaklig driver med. Men jeg er jo mer enn kun bryllup, og siden bloggen skal vise frem meg, så burde den også være variert og mangfoldig (slik som meg. hehe. litt pretensiøst kanskje.) Derfor skal jeg forsøke å få med så mye jeg kan fra livet mitt, uten at det blir for privat naturligvis. Det er forresten et interessant og viktig poeng i forhold til blogging. Det å skille mellom det personlige og det private. Hvor går grensen? Jeg tror den går ved hva du ville og hva du ikke ville fortalt en god bekjent. Harmløs informasjon fra sitt eget liv, erfaringer, kunnskap og ideer muligens..

Ellers, som dere antakelig ser, så har jeg fått meg litt nytt design på både websiden og bloggen min! Hva synes dere? Blir spennende å høre :)

Gleder meg til å dele mine opplevelser med dere!

Vi blogges!

No tags for this post.

 1. Jess1:

  Heisann
  Jeg er helt stum av beundring over alle de flotte bildene du tar….har vært inne på bloggen og nettsiden din i over 1 time nå og sitter bare og nyter.

  Synes selv at bryllupsfotografering er kjempevanskelig,men det er jo fordi de ofet har ønsker om at bildene skal være oppsatte. Og det er jo ett problem i seg selv når man ikke kjenner alle.

  Dette var ett fantastisk konsept, og bildene er jo MYE bedre enn de fleste studiobilder, dette viser jo virkelig hvordan folk er.

  Men jeg lurer på ett par ting, lager du forstørrelser til kundene dine? Og fremkaller du dem selv isåfall?
  og har du ett favorittobjektiv som du bruker mye mere enn andre?

  Jeg lagrer deg på bloggen min, for her må jeg nok jevnlig innom for å hente innspirasjon ;o)

 2. Henrik:

  Hei Jeanette! Og tusen takk for de kjempekoselige og snille ordene dine :) Ordentlig hyggelig å høre!! Ja, jeg liker også bedre de naturlige bildene, ettersom det netopp er virkeligheten. Jeg ser på meg selv som en reportasjefotograf som fotograferer bryllup, og siden bryllup handler om kjærlighet mellom 2 mennesker, så er det netopp det jeg prøver å fange. Istedet for å prøve å dirigere eller skape noe fiktivt. Studiobilder er jo helt sikkert fine minner å ha det også, men det er ikke helt min greie.

  Jeg lager forstørrelser til kundene mine om de ønsker det, og jeg benytter Farvelabben i Oslo til dette. De er så utrolig flinke, og er de beste jeg har funnet i Norge. Anbefales! Ja, jeg har definitivt et favorittobjektiv og det er Canon 50mm 1.2 L. mmm smør-bilder.. Kjempehyggelig at du lagrer bloggen og titter innom jevnlig :) Velkommen tilbake ;)

 3. Tanja:

  Det blir artig å lese mer om deg, de bloggene jeg liker best er der menneskene bak bloggen viser hvem de er i tillegg til bildene.
  Jeg synes kanskje at de i USA er litt flinkere der, man føler litt at man “kjenner” de litt.
  Happy blogging… :)

 4. fotograf:

  Takk for bloggen din. Det er veldig nyttig. Utseendet til bildene jeg liker alle bildene.