Det er slutten av oktober, og jeg vandrer gatelangs i den gamle pittoreske middelalderbyen Haut de Cagnes utenfor Nice i Frankrike sammen med et 6-persons team bestående av klesdesignere, assistenter, sminkør og stylist. Det er varmt i luften og hele området er et fotografisk paradis; helt urørt av turister, originalt og intakt, og det er bildemuligheter overalt hvor du vender deg. Jeg kan lukke øynene, peke kameraet i hvilken som helst vinkel, klikke på utløseren og ende opp med ett godt bilde. Det er helt fantastisk. Og samtidig veldig surrealistisk. Lurer fremdeles på hvordan jeg endte opp i en slik utrolig situasjon. Merkelig.

For et par måneder siden fikk jeg en telefon fra en hyggelig dame som lurte på om jeg kunne tenke meg å fotografere en vår-kolleksjon for et klesmerke. Det viste seg at damen var designeren selv og hadde blitt tipset om meg fra en tidligere klassekameraet av meg fra sjette klasse på hasle skole! (Det var utrolig snilt gjort! Takk, Irini :) Jeg tar aldri på meg oppdrag som jeg ikke føler at jeg mestrer, og jeg fortalte at jeg ikke er motofotograf, og har rett og slett ikke peiling på noe som helst innen moteverdenen. Jeg er helt totalt blank på det området, H&M er den mest avanserte klesbutikken jeg går til (hehe), og jeg har null erfaring med å ta bilder av klær og modeller. Men av en eller annen grunn ville de allikevel ha min stil, så jeg sa at om de ønsket at jeg skulle gjøre det på min måte, og de var inneforstått med at jeg absolutt ikke er motefotograf, så kunne jeg godt ta på meg oppdraget.

Utfordringer er morsomt, og jeg var ganske laaangt utenfor min fotografiske komfortsone for å si det sånn og slik. Men jeg lærte mye og det er morsomt å se hvordan ting fungerer utenfor min egen sjanger. Hvordan klærne skal komme frem på bildene, uttrykkene til modellen, hva bildet signaliserer, stemningen som kjøperen skal få, helheten, den røde tråden som katalogen til slutt skal ha, det at seeren skal kunne identifisere seg med personen som bærer klærne, etc etc etc.. Det er mye som jeg tydeligvis aldri har tenkt over når jeg har har sett klesreklamer!

Vi levde i paradis og bodde i et hus verdig det samme ordet. Alt var så utrolig fransk, rustikk, gammelt, fargene, luktene, menneskene, maten, pannekaker med sjokoladepålegg servert frem til kl. 19 på restaurantene. Det var mye arbeid, omtrent fra soloppgang til solnedgang, men det var verdt det, og lyset var så utrolig fint der. Det er et helt annet lys der nede enn her i Norge, jeg lurer på hva det kommer av. Det må vel være at solen står i en annen vinkel siden landet er lenger nede på planeten? Ja, sikkert noe sånt. Mange kunstnere hadde gjennom tidene visstnok flyttet til dette stedet netopp på grunn av inspirasjonen de fikk av å leve der, og det blir også derfor kalt sør-Frankrikes Montmartre.

Og bildene? Jo, jeg prøvde mitt beste! Jeg vet ikke helt hvordan resultatet ble i forhold til motefotografiets regler, men jeg er fornøyd iallefall :)
Her kommer det noen så dere kan ta en titt om dere vil!

Her kommer først litt behind the scenes:

nice_katrin_uri_00727nice_katrin_uri_00312nice_katrin_uri_00197nice_katrin_uri_00260nice_katrin_uri_00224nice_katrin_uri_03586nice_katrin_uri_05521

Hmm.. jeg ville ikke hatt noe imot å ha et slikt et..nice_katrin_uri_05367nice_katrin_uri_00454

nice_katrin_uri_01062nice_katrin_uri_00765nice_katrin_uri_01015nice_katrin_uri_01344nice_katrin_uri_01449nice_katrin_uri_01503nice_katrin_uri_01696nice_katrin_uri_02086nice_katrin_uri_03377nice_katrin_uri_02974nice_katrin_uri_04597nice_katrin_uri_04464nice_katrin_uri_01095

No tags for this post.

 1. Steve:

  Gratulerer Henrik med vel utført oppdrag! Denne “naila” du, som Jan Fredrik i X-factor ville ha sagt. =)
  Nydelige duse farver og DOF, i Henrik stil!

  -Steve-

 2. Tanja:

  Spot on! dette fikset du knallbra..proffe bilder, behagelig og varm stemning .. jeg ville gjerne hatt mange av klærne, modellen er nyydelig .. alt er perfekt

 3. Fröken K:

  Wow. Skikkelig flotte bilder. Du kan være fornøyd.

 4. kristen wood:

  WOW!!! Beautiful people, beautiful photos, and a beautiful place.

 5. Henrik:

  Tusen takk for de snille ordene og kommentarene alle sammen :) Kjempeglad for at dere liker bildene!!

 6. Dagrun:

  Så flotte bilder du tar. Disse var jo intet unntak. Du har virkelig bilder som skiller seg ut, situasjonsbilder som er helt fantastisk gjengitt.