Å få være fotograf i et bryllup er en så spesiell opplevelese. Hver eneste gang. Uansett hvor mange bryllup jeg har fotografert, så er det like spesielt, spennende, rørende og unikt gang på gang. Når jeg drar av gårde til bryllupet om morgenen, så tenker jeg alltid på brudeparet og hvor spente de må være. Hvor mye de gleder seg og hvordan de føler seg.

Jeg tenker at det kunne vært meg som står der og gjør meg klar med forloveren min. Lurer på hvordan jeg selv vil føle det, hva jeg vil tenke der og da, om jeg i det hele tatt vil komme til å klare å tenke på noe som helst. Tror det kommer til å bli veldig annerledes å være foran kamera istedet for bak, når den dagen kommer.

Det å virkelig empatisere og føle med menneskene du fotograferer gjør at det blir lett å ta bilder. Det høres kanskje cheesy ut, men jeg forsøker å tenke minst mulig hele bryllupsdagen, og heller fotografere med hjertet enn med hodet. Det intuitive blir gjerne bedre enn det overveide og analyserte. Desutten er ikke perfeksjon målet; livet er ikke perfekt, så hvorfor forsøke å ta perfekte bilder. Det er mitt tips til alle som har lyst å bli bryllupsfotograf.

Olav & Sandra er et så koselig par, som det var veldig lett å fotografere. Jeg tror det har mye å si at parene blir kjent med bryllupsfotografen sin, og vice versa før selve bryllupsdagen. Derfor forsøker jeg alltid å møte parene mine for å bli kjent med dem i forkant. Det er jo en veldig stor, og ikke minst veldig personlig anledning som jeg blir invitert til å dokumentere, og det krever et vist nivå av tillit, fortrolighet og trygghet. Spesielt med tanke på at jeg kommer så nær innpå dem og følelsesladede situasjoner, og at jeg samtidig skal være så usynlig og et så lite forstyrrende element som overhodet mulig.

Tusen takk for at jeg fikk være fotografen deres, Olav & Sandra! (Og Sabia også, selvfølgelig ;)
Her er et lite utvalg av dagens høydepunkter! Om du vil se flere bilder, så ta gjerne en titt i galleriet nederst.Om du vil se flere bilder, klikk her for å se et slideshow!

 1. Anne-Margrethe:

  Disse bildene var helt herlige Henrik! Liker så godt måten du fanger stemningen på, og du har et fantastisk lys på bildene! Kjempebra! :)

 2. Tanja:

  Fantastisk.. så utrolig mye følelser,glede og øyeblikk da har fanget, og jaggu kom ikke prinsen ridende på en hvit hest.. det kunne jo ikke blitt bedre:)

 3. karina:

  så himla fine dei var, både brudeparet og bileta dine! eg vert nærast forelska her eg sitt, og berre ventar og sitrar i spenning før den store dagen. eg vonar bileta våre blir minst like fine som dette, då skal eg aldri meir klage over regn.

 4. Charlotte:

  Fantastisk, helt Fantastisk!!! Du vet å fange øyeblikkene! Lyset i bildene er perfekt. Nydelig brudepar, og settinger hele veien.

 5. Fotograf Christine Wendelborg:

  Nydelige bilder!

 6. Andreas Diederich:

  Nydelige bilder, fantastisk inspirerende! Master of lights ;)

 7. Moniek:

  Fantastisk fint!!! Flink du! :-)

 8. Drea:

  Nydelige og inspirerende bilder! Jeg lærer mye av å bare se på bildene dine. :) Nydelig brudepar og lokaler også!

 9. -hanne:

  At du tar bilder med hjertet, det synes virkelig i bildene dine :) Du har fomidlet følelsene mellom brudeparet på en god måte!

 10. Ella:

  Lyset – så skarpt,så klart -hvordan får du det til ? Uttrykkene fanger du på en fin måte, som vanlig. Well done, min sønn! Du er så flink!

 11. jeanette-jess1:

  Så utrolig mange fine øyeblikk ;)
  Har bladd opp og ned her mange ganger nå, du er fantastisk flink, og det er ingen tvil om at øvelse gjør mester !!!

 12. Deni:

  Kjempe herlige bilder! Du kan føle stemmningen. Inspirerende!!!!

 13. Eva:

  Det så ut som et morsomt bryllup å fotografere. Digger såpeboblemaskinene:) Fy søren så flink du er! Bra fanget:)

 14. Dagrun:

  Så aldeles nydelige bilder, Henrik! En fryd å se, og umulig å ikke blir rørt av. Særlig bildene av brud og far er fantastisk stemningsfulle, men de andre også. Jeg lurer på: Hvilken type utstyr har du med deg på sånne oppdrag?

  ps Nå er jeg logget på en annen maskin og har ingen problemer med å legge inn kommentar.:)

 15. Henrik:

  Tusen tusen takk for de utrolig snille og koselige ordene alle sammen! Ordentlig hyggelig og varmende å høre :)

  Svar på spørsmål: Jeg bruker manuell eksponering hele tiden, på den måten har jeg full kontroll over hvordan kameraet mottar lyset, og jeg ser hele tiden etter kvalitetslys!

  Når det gjelder utstyr så har jeg med meg minst mulig, slik at jeg blir mest mulig mobil, og slik at jeg faktisk kan være der når det skjer, der det skjer! Bruker alltid to kameraer samtidig 5D mark II ( i tilfelle et streiker, det har faktisk skjedd en gang!) og to forskjellige objektiver. Gjerne vidvinkel og normal, 24mm og 50mm.

 16. HansHB:

  Herlige bilder, Henrik!!! Smart med detaljen for å se flere bilder!! Du har en enestående god evne til å fange opp ansiktsutrykk og på den måten får bildene dine et eget liv!!

  Og jeg er bare såååå fornøyd at jeg nå kan legge igjen kommentarer hos deg…Det vet du jeg har slitt med!!

 17. Hege:

  Fantastiske bilder – nok engang. Føler jeg gjentar meg selv når jeg er her inne. :)
  Jeg elsker lyset i bildene dine.

 18. Lisa:

  Så flott!! Du er så flink å vise frem kjærlighet!