Om noen skulle bedt meg om å illustrere ordet produktivitet med ett bilde…
Hvis jeg var en bilderedaktør og trengte et foto til en artikkel om kreativitet uhindret av teknikk…
Dersom jeg jobbet for et bildebyrå og neste punkt på agendaen var et portrett av en maskin som underletter arbeidet for mennesker…

Da ville jeg ha visst akkurat hvilket bilde jeg skulle valgt. Det hadde vært uanstrengt enkelt. Iallefall etter at jeg for noen få dager siden fant ut akkurat hva dette tenkte bildet skulle ha avbildet. Jeg fant ut at et objekt, en gjenstand, en ting, en maskin, faktisk har egenskapen av å kunne egenhendig fjerne bremsene for kreativitet. Det er jo litt rart, for kreativiteten er jo netopp det som skiller oss mennesker fra maskiner. (Ja, det finnes andre forskjeller også, jeg vet det. Vi er ikke laget av metall, vi har som regel følelser, og vi snakker ikke med sånn rar robot-stemme. Og så spiser vi andre ting enn strøm.)

Men for at kreativiteten skal kunne flyte, den kreative yte, og heller nyte arbeidet enn syte og ikke bli lei og avbryte, så er det kjempeviktig at det tekniske ikke er et hinder som istedet for å underbygge istedet bare vil nedbryte. Og en slik maskin er ingen myte. (jepp, rim er gøy)

Jo, svaret på alt dette her heter Mac Pro. Den er ikke egentlig en maskin heller, den er et monsterbeist som tygger seg igjennom alt som står i dens digitale vei. Du kan servere den et 3retters binært måltid à la tallknusing, og den står klar med 16 fryktinngytende tenner av børstet anodisert aluminium som tygger over 2 milliarder ganger i sekundet. Hver.

Alt dette betyr i praksis at uansett hvor mye du jobber med, hvor stort prosjekt det er, hvor mange bilder du skal igjennom, f.eks 7000 per oppdrag, så håndterer den alt sammen med største selvfølge, sender meg bare et overlegent smil og spør “var det alt?” Det er fantastisk å ha en slik maskin, og er en verden av forskjell fra iMacen jeg brukte tidligere. Å vente 10sekunder på at hvert bilde skal rendre blir fort frustrerende. Iallefall hvis det er flere tusener av dem.

I tillegg gikk jeg til innkjøp av en kameraet til det nye beistet. Hvis man følger tankegangen om at like barn leker best, så var den et veldig passende valg, synes jeg. 30 tommer av skjønnhet og en arbeidsflate som minner mer om et lerret enn en skjerm. Apple Cinema Display 30 må være et av de aller beste kjøpene jeg noen gang har gjort og jeg er utrolig fornøyd. Jeg har så mye plass! Jeg kan se alt i full størrelse, ha to a4 sider åpne rett ved siden av hverandre og får mer overblikk over alt jeg driver med.

Ja, det koster. Mye. Men for meg har det vært en veldig god investering i bedriften min, og om det er noe som er viktig for en fotografbedrift så er det infrastruktur og utstyr som holder mål. Jeg er utrolig fornøyd og kan anbefale dette utstyre på det varmeste :)

Nå skal jeg servere beistet lunsj.

macpro_00008macpro_00019

No tags for this post.

  1. Tanja:

    åååhhh så vakker :) me want

  2. Henrik:

    hehe.. helt enig ;)

  3. Henrik:

    Tøft, ja hun var kjempeflink! Takk for tipset :)