Noe av det beste ved jobben min som bryllupsfotograf er alle de flotte menneskene jeg får treffe og stedene jeg får oppleve. Dette er folk og plasser, som jeg antakelig ellers aldri ville ha sett, møtt eller blitt kjent med. Jobben min har latt meg se det nydelige landskapet Norge består av, og latt meg lære masse av personene og brudeparene jeg har truffet på veien. I tillegg har jeg fått oppleve så mange nydelige bryllupsdager, øyeblikk og kjærlighet mellom mennesker, at jeg føler meg veldig priviligert. Arbeidsdagen min handler, rett og slett, om å dokumentere kjærligheten som finnes der ute.

Marius & Victoria satt sammen i lesesalen på jusstudiet i året 2005… De så hverandre, la merke til hverandre, for så å like hverandre. Og kort tid etter ble de sammen. Den 2. oktober, fem år etter gikk Marius spent omkring i leiligheten på Bislett. Han ventet på at Victoria skulle komme hjem. Men dette var ikke en søndag som alle andre søndager. Han hadde nemlig en ring i ermet…
Bryllupsdagen deres, sommeren etter, startet i denne samme leiligheten, hvor Marius og forloveren hans gjør seg klare. Deretter dro jeg med Victoria og brudefølget hennes til Refsnes Gods, der hun og familien skulle gjøre sine forberedelser. Vielsen hadde de i den flotte Rygge kirke, og mottakelsen på det nydelige Jeløy Radio. Det er så utrolig vakkert der ute!

Her kommer noen få bilder fra dagen :) 1. Fotograf Jan Ivar Vik:

  Fantastisk flotte bilder, Henrik. Kjempefine! Du er en mester til å fange de magiske øyeblikkene. Jeg gleder meg til å fotografere bryllup på Jeløy Radio neste sommer.

 2. Henrik:

  Takk for det, Jan Ivar! Ja, det er utrolig nydelig der ute på Jeløy Radio, så vakkert landskap, flott lys og stemning :)

 3. Fotograf Elisabeth Figenschou Jølstad:

  Helt fantastiske bilder, Henrik! Jeg blir alltid glad når du har lagt ut nye bilder :-)

 4. Henrik:

  Det er så hyggelig å høre at du blir så glad av å se bildene mine, Elisabeth! Tusen takk :)

 5. Fotograf Benedikte Bull:

  Fantastiske bilder, som alltid! Har sagt til kjæresten min at om vi noen gang gifter oss, så SKAL jeg hyre deg som bryllupsfotograf, hehe :P

 6. Henrik:

  Hehe, så koselig, Benedikte ;) Og jeg vil gjerne være bryllupsfotografen deres også :)

 7. Peter Figueiredo:

  Hei,

  Jeg har sagt mye fint om bildene dine tidligere og har øgså spurt hva slags kamera du bruker osv, men jeg spør igjen

  Hva slags objektiv ble mest brukt under dette bryllup ? synes skarpheten og lyset ble veldig fint, bruker du actions, hvis ja hvilken ? og hvilken f (dybdeskarphet liker du å bruke ? 1,8 ? 2,8 ?

  Mvh. Peter Figueiredo

  Skal forøvrig være bryllupsfotograf på Jæløya Radio til sommeren, hva slags sted er dette ?

  • Henrik:

   Hei Peter!

   Oftest bruker jeg 24mm 1.4 objektiv og 50mm 1.2 objektiv, begge fra Canon. Det er de som ble mest brukt under dette bryllupet også. Bruker som regel dybdeskarphet rundt 1.6 – 2.0. Bruker kun Lightroom, og stiller bare inn på eksponering og kontrast. Jeløy Radio er et flott sted på Jeløya. Du kan jo lese litt om det her: http://www.jeloyradio.no/