Når jeg ikke er ute og lager reportasje fra bryllupsdager, er det stor sjanse for at jeg er ute og forsøker å portrettere mennesker for noen forskjellige blader som jeg har blitt veldig glad i å jobbe for. Jeg synes det journalistiske portrettet er et veldig interessant, givende og utfordrende medium, og det gir meg sjansen til å bli kjent med mange forskjellige mennesker som jeg ellers aldri ville ha kommet i kontakt med. Jeg får innblikk i deres liv, situasjon og historie, og dette forsøker jeg å formidle med kameraet mitt.

Jeg har aldri likt å arrangere elementer, personer eller situasjoner; det er fordi min drivkraft bak det å fotografere, er det å fange selve livet. Det optimale portrettet for meg er derfor et som har empati med personen, formidler situasjonen, fanger øyeblikket, projiserer en liten bit av sjelen, gir en stemning, samtidig som det er fremhevet med visuelle virkemidler som linjer, dybde, farger og kontraster. Om det også sier noe til den som titter på det, ikke bare den avbildede personen selv, men også andre mennesker, da er bildet optimalt for meg. Da er det universelt.

For å sitere geniet Henri Cartier-Bresson så må du bruke både hjertet, hodet og øynene når du fotograferer. Både det empatiske, det fysiske og det visuelle er alle viktige elementer. Her kommer noen sitater:

“To take photographs means to recognize – simultaneously and within a fraction of a second – both the fact itself and the rigorous organization of visually perceived forms that give it meaning. It is putting one’s head, one’s eye and one’s heart on the same axis.”
Henri Cartier-Bresson

“The most difficult thing for me is a portrait. You have to try and put your camera between the skin of a person and his shirt.”
Henri Cartier-Bresson

Erik Arntzen, for Magasinet Det Gode Liv.

erik_arntzen_00076

Molly Hagelid, for OBOS-bladet.

obos_molly_hagelid_00106-edit-2

Hakeem Ali, for avisen Utrop.
utrop_240209_00278-edit

Sara Azmeh Rasmussen.

sara_rasmussen_00034-edit

No tags for this post.

  1. Anne-Margrethe:

    Det nest siste bildet var herlig! Fine portretter:)

  2. henrik:

    Tusen takk for det, Anne-Margrethe :)