Er du en fotograf, eller en som ønsker å bli det? Og leter du etter et oppbyggende forum med en vennlig tone, velvilje, konstruktiv kritikk og med andre fotografer som er mer enn villige til å hjelpe deg med det du lurer på? Er du en som deler kunnskap gladelig, og oppriktig ønsker å hjelpe andre til å lykkes? Er du en som heller oppmuntrer enn å tråkke andre ned? Er du en som behandler mennesker med respekt, selv på nettet?

Ja? Da er du hjertelig velkommen til å bli med oss i glade fotografer :)

Så hyggelig at du vil bli en del av dette nettverket, og ønsker å dele kunnskap og hjelpe andre opp!
Det synes jeg er veldig bra, og jeg gleder meg til å bli kjent med deg og dere!

Jeg håper at forumet kan bli en slags “fri-sone” fra andre negative, kritiserende og nedtråkkende fora og miljøer,
og heller bidra til å skape positiv energi, velvilje og en sterk kollegafølelse blant fotografer.

“Hvorfor dele kunnskap med hverandre? Da ødelegger jeg vel bare for meg selv, det jeg har lært meg må jo være mine yrkeshemmeligheter nå.”
Jeg er ikke tilhenger av den tankegangen. Det er som å plassere seg selv på en bitteliten øde øy og brenne alle broer.
Andre fotografer er ikke først og fremst dine konkurrenter. De er dine kolleger.

The rising tide raises the sea for all ships. Forumet er basert på dette ordtaket.
Jo mer kunnskap, velvilje, teknikk, energi og erfaringer vi deler, desto høyere nivå blir det på alle fotografer, og jo høyere nivå, desto bedre for vår egen bransje. Når havet stiger hever det ikke bare noen få skip, det hever alle skip.

Personkritikk har aldri hjulpet noen. Det er iallefall min teori. Jeg kan helt sikkert ta feil, men når var sist du hørte om en fotograf, musiker, eller annen kunstner som ble supermotivert og full av positiv energi for å gå ut og skape noe, etter å ha blitt kritisert eller fått sin kunst slaktet? Benjamin Franklin sa en gang: ““I will speak ill of no man, and speak all the good I know of everybody.”

Og Charles Schwab sa: “I consider my ability to arouse enthusiasm among my people the greatest asset I possess, and the way to develop the best that is in a person is by appreciation and encouragement. There is nothing else that so kills the ambitions of a person as criticism from superiors. I never criticize anyone. I believe in giving a person incentive to work. So I am anxious to praise, but loath to find fault. If I like anything, I am hearty in my approbation and lavish in my praise.”

Jeg tror ikke noen blir motivert av kritikk, negativ energi leder kun til negativ energi. For å oppmuntre andre og hjelpe mennesker til å skape noe bør man kanskje fokusere på det gode istedet. Konstruktiv kritikk er selvfølgelig noe annet; men forskjellen er vel at konstruktiv kritikk er først spurt etter og invitert, og det er oppbyggende og ikke nedtråkkende.

Mennesker er skapninger av følelser, ikke kun logikk, så jeg tenkte det var en god idé å ha et forum hvor folk faktisk behandler hverandre med respekt.
Det blir kanskje litt mye etikk og moral og slikt, men det er helt fundamentalt for at forumet skal tjene noen hensikt.
**Oppdagering 2010** Glade fotografer har blitt til Fotografklubben!

No tags for this post.

 1. Tanja:

  Tommelen opp, og så synes jeg vi kan ta en kaffe i Tønsberg før jul :) skravle litt som vi pratet om inne på forumet :)

 2. Juliet:

  Sv:
  Tusen takk! Så kjekt å høre fra noen som er så flink som deg!
  Du tar fantastiske bilder! :D

 3. Charlotte:

  Kjempe bra!!! Og jeg signerer Tanja :) Jeg er med.

 4. Henrik:

  Helt enig, det må vi ordne!!!