1. Hei Henrik!  Hvordan fotograferer du et bryllup?

Hei! Kort sagt fotograferer jeg dokumentarisk dvs. å fange øyeblikk, istedet for å forstyrre situasjonen med et «smil til fotografen, alle sammen!» Jeg er ‘flue på veggen’ gjennom hele dagen, og fotograferer bryllupet deres slik det utfolder seg naturlig, uten noen som helst påvirkning fra min side. Jeg gjør alt jeg kan for ikke å bli lagt merke til, og smyger meg rundt og foreviger dagen. Tidligere kunder har sagt at «jeg er overalt, men samtidig ingen steder!»

2. Vi bor langt unna østlandet, kan du reise hit og fotografere bryllupsdagen vår?

Ja, det vil jeg gjerne! Ta kontakt, så får vi det til :)

3. Vi skal gifte oss i utlandet, kan du reise hit og fotografere bryllupsdagen vår?

Jeg elsker å reise, og jeg drar gjerne utenlands for å fotografere dagen deres. Ta kontakt så får dere mer informasjon om priser.
Alle reisekostnader er inkludert i prisen med en gang, slik at dere kan forholde dere til én pris, og slipper ekstrakostnader.

4. Vi forstår at du fotograferer dokumentarisk, men kan du også ta bilder av bare oss to?

Ja, det gjør jeg gjerne! Min stil går ut på å fange ekte følelser og ekte øyeblikk, uten påvirkning fra min side, og det forsøker jeg også å gjøre med disse bildene. På den måten kan det bli naturlige øyeblikk i nøye utvalgte omgivelser; det beste av begge verdener :)

5. Vi ønsker kun å ha fotograf i ca. 1-2 timer mellom vielsen og middagen, hva tar du for dette?

Jeg har spesialisert meg på heldagsfotografering, for å fange de spesielle og ekte øyeblikkene mellom mennesker på en bryllupsdag. Derfor tilbyr jeg ikke slik fotografering. Jeg vil anbefale dere å kontakte en tradisjonell bryllupsfotograf som vil kunne gjøre en utmerket jobb når det gjelder slike bilder!

6. Hva koster det?

Ta kontakt så skal dere få all den informasjon dere trenger om de forskjellige pakkene :)

7. Er alt inkludert, må vi kjøpe noe i ettertid?

Alle par får en fullstendig pakke som inkluderer alt de trenger med en gang, og derfor heller ingen uforutsette kostnader i ettertid.

8. Kan vi møtes før bryllupsdagen?

Det vil jeg veldig gjerne! Jeg gleder meg til å bli kjent med dere! Jeg møter alle brudepar i forkant av bryllupsdagen, og det er noe av det hyggeligste jeg vet om. Jeg synes det er så spennende å treffe nye mennesker! Det er noe helt annet å fotografere folk jeg har blitt kjent med, enn folk jeg ikke vet hvem er. Og det er kanskje koselig for dere å ha møtt meg i forkant også, siden jeg jo skal være med på hele bryllupsdagen deres :) Jeg pleier å anbefale å treffes ca. 1-2 måneder før bryllupsdagen, på et sted som er praktisk for dere.

9. Bør vi lage en liste over bilder vi ønsker at du skal få tatt?

Nei, det er ikke nødvendig. Jeg fotograferer bryllupet slik det utfolder seg, og dere betaler meg for netopp dette. Å lage en liste vil forstyrre denne kreativiteten, og vil forringe kvaliteten på bildene deres. Da går jeg rundt og ser etter ting som ikke er der, istedet for å fange det som foregår der og da. Derfor tar jeg ikke imot slike lister. Dersom dere ønsker at bildene skal være fotografert basert på en liste, vil jeg anbefale dere å kontakte en tradisjonell fotograf som spesialiserer seg på dette.

10. Vi ønsker å ha arrangerte gruppebilder av famile, venner og gjester. Tar du slike bilder også?

Først og fremst fanger jeg dagen deres slik den er, uten noen som helst påvirkning fra min side. Men jeg gjør to unntak fra dette, dersom dere ønsker det naturligvis. Det ene unntaket er bildene av dere to, og det andre er gruppebilder med familie og venner, da disse bildene også kan være en viktig del av dagen for dere. Når det gjelder gruppebildene er det best om dere ber en dere kjenner, om å ta ansvar for at de forskjellige kombinasjonene av personer blir samlet på rett sted til rett tid. Dette er veldig lurt med tanke på mengden tid som blir brukt på disse bildene. En person som kjenner familien godt (kanskje toastmaster?) har et bedre utgangspunkt til å vite hvem onkel Arne og kusine Gerd er, og kanskje også hvor de befinner seg ;)

11. Hvor lang tid bør vi beregne på bildene av oss to etter vielsen?

Dette er et spørsmål jeg ofte får, og jeg pleier å anbefale rundt 45 min. til 1 time. Det kommer ann på hvor lang reisevei dere har fra seremonien til festlokalet, samt hvor langt dere ønsker å dra for å ta disse bildene. Jeg blir med uansett hvor dere vil dra. Hvis det er et fint område i nærheten av enten vielseslokalet eller festlokalet, så er det veldig praktisk for dere å ta bildene der. Da slipper dere å dra så langt, istedet bare ta det rolig og spankulere bort. Dere får en liten pause fra alt som skjer på dagen, og jeg lar dere tenke på hverandre imens jeg tar litt bilder. Avslappet og naturlig.

12. Hva gjør vi hvis det regner?

Regn på bryllupsdagen betyr jo, som dere vet, lykke! :) Og det kan være veldig romantisk,spesielt med tanke på bilder! Og dersom dere da får en bryllupsdag med regn, vind og diplomatisk sagt, ‘ikke ideelle forhold’, så er det jo veldig morsomt og koselig å ha bilder av netopp dette i ettertid. Bilder som viser hvordan dagen virkelig var. Og det er på denne måten jeg fotograferer et bryllup. Rent praktisk er dette veldig enkelt å løse, uten at dere regner helt bort. En fin stor paraply egner seg f.eks veldig godt på bilder.

13. Skal vi beregne mat til deg? Vil du ha en plass ved bordet under middagen?

Dere må gjerne inkludere meg når det gjelder mat, det er bare kjempehyggelig! Men det er ikke en forutsetning fra min side, og naturligvis heller ikke noe jeg forventer. Det er helt opp til dere! Dersom dere ønsker å inkludere mat til meg, så foretrekker jeg å sitte ved et bord/rom litt ved siden av, ettersom jeg alltid er på farten, og vil nødig forstyrre gjestene ved siden av meg.

14. Får vi bildene på DVD i full størrelse, og får vi bruksrettighetene?

Ja, det gjør dere. Samtlige av pakkene inkluderer bildene i full størrelse på DVD uten vannmerke, og med bruksrettigheter til bildene.

15. Hvor lang tid tar det før vi får bildene våre?

Behandlingen av bildene er en stor prosess, men de vil normalt være tilgjengelige innen 10 uker på kundeområdet.

16. Kan vi bestille album hos deg?

Ja, det kan dere absolutt! Ta kontakt for mer info om dette.

17. Blogger du alle bryllup?

Desverre har jeg ikke kapasitet til å blogge alle bryllupene jeg fotograferer. Det ville rett og slett tatt altfor mye tid. Og tid er noe jeg må prioritere å bruke på kundene mine. Det er også tilfeldig hvilke bryllup som blir blogget.