Her kommer et raskt lite blogginnlegg, jeg skal dra til byen om noen få strakser for å fotografere noen legestudenter ute i snøen (yaay), men jeg tenkte bare å raskt dele noen tanker jeg gjorde meg her istad da jeg lagde meg lunsj. Såkalte lunsj-tanker. hehe.

Det er viktig å ha mål. Det gjør at man har noe å gå etter, noe å jobbe mot, og måle suksess utifra. Men hva er suksess? Er det noe vi oppnår et par år frem i tid, når vi har nådd målet? Jeg tror at vi som fotografer, og vi som forsøker å bli det, og jo alle andre bransjer for den sakens skyld, ofte er veldig raske til å dømme både oss selv, og suksess utifra et mål. Jeg vet at iallefall jeg tenker sånn iblandt, men jeg forsøker å ikke gjøre det. Det er jo naturlig å tenke slik, ettersom det å være fotograf selvfølgelig er en bedrift som skal gå rundt, men jeg tror det er noe annet som er mye viktigere enn dette…

Hva med å se på veien i seg selv som den virkelige suksessen? Alt arbeidet du gjør, innsatsen du legger inn hver eneste dag. Det at du i det hele tatt jobber med noe som du liker å drive med! Uansett hvilket yrke du har, og hvor du egentlig er i forhold til det objektive målet ditt. Det at du bruker tiden din på noe du verdsetter, at du styrer din egen skute, og at du har frihet til å styre den akkurat dit det passer deg!

Og dersom du ikke har et yrke som du er spesielt glad i, men istedet kanskje ønsker å drive med det du virkelig brenner for, så er jo veien dit minst like spennende og meningsfull som det å ha kommet helt frem! Kanskje enda mer?

Jeg forsøker så ofte jeg klarer å stoppe opp og virkelig sette pris på at jeg har mulighet til å bruke tiden min til noe jeg finner veldig stor mening i å gjøre, og som forhåpentligvis betyr noe for andre mennesker også. Det har jeg funnet ut at er mer enn nok suksess for meg. Føler du det slik også?

No tags for this post.

 1. Drea:

  Det samme er suksess for meg. Jeg føler meg allerede ganske så suksessfull, jeg! Fnis. :)

 2. Trine Bjervig:

  Suksess for meg er at jeg får jobbe med det jeg trives aller aller best med :) Når kundene er fornøyde blir jeg også veldig fornøyd :) Når jeg låser meg inn i studio om morgenen får jeg en lykkefølelse og en stolthetsfølelse som jeg aldri har hatt i andre jobber – rusen jeg får når jeg fotograferer – gleden over å se igjennom filene etterpå og finne blinkskudd :) Så lykkefølelsen er nok suksessen for meg :)

 3. Tanja:

  Så bra innlegg.. suksess er nok veldig individuelt ja… det som er suksess for noen er noe helt annet for andre.
  Jeg tror det er viktig å tenke på hva som er suksess for en selv.. og ha det som mål.. og veien dit.. den er jo nesten best.
  En ting jeg setter høyt i hvertfall, er at på min vei til suksess har/skal jeg ihvertfall ikke “tråkke over lik” for å komme dit.
  :)

 4. Maryathome:

  Jeg likte å lese tankene dine.
  Senest i dag var det ei som sa til meg at det
  ikke er resultatet som teller, men prosessen.
  Er det ikke nettopp veien som gjør resultatet
  så spennende? Det å gå, fremfor det å nå frem?
  Og å fange øyeblikkene på vei…

 5. sonja | soda.foto:

  Jag kan bara hålla med! Visst skall det gå runt ekonomiskt också, men så viktigt det är att få jobba med något man älskar! Jag är i grunden förskollärare men kände när jag fick egna barn att det inte var något jag ville arbeta med resten av livet. Jag ville hellre göra något som jag brinner för och lägga resten av min energi på mina egna barn… Nu har jag startat min egen fotofirma och pluggar webbdesign vid sidan av och jag vet att jag har kommer att älska mitt nya yrke för resten av mitt liv!
  Otroligt fina bilder förresten – bildspelen på hemsidan är HELT fantastiska!