Hvis du ber meg velge én favoritt-sak i fotobaggen min som ikke er kamera, optikk eller Ipoden min (med samtlige sesonger av family guy, (hehehe) så vil jeg med veldig stor sannsynlighet lete frem et par av de nye PW Flex TT5. Jeg har vært en kjempefornøyd bruker av de forrige fjernkontrollene deres, Plus II i et år eller to, og de har heller aldri skuffet meg, så mine forhåpninger til Flex TT5 var veldig store!

Fordelen med de nye fjernkontrollene deres er at du ikke lenger er begrenset av hvor raskt kameraet ditt klarer å synkronisere seg med blitsen din. (Kjent som flash sync speed)
Denne begrensningen gjorde at jeg ikke kunne bruke mine eksterne blitser når kameraet var satt til høyere enn 1/160 dels sekund for 5D eller 1/250 dels sekund for 1D.
Nå kan jeg sette kameraet til hva enn jeg vil, som f.eks 1/8000 dels sekund og få pålitelig blitslys hver gang.

Dette gjør at jeg i praksis kan ha en blenderåpning på F 1.2 midt på dagen, og fremdeles få blitslyset til å bli sterkere enn dagslyset! Dette har de fått til ved å få kameraet til å tro at det er koblet til blitsen med en kabel, og ved å starte blitsen noen mikrosekunder før kameraet begynner å ta selve bildet. Teknikken heter Hypersync og FP high speed sync. Jeg kan også koble til fjernkontrollene til Macen og justere nøyaktig hvor tidlig jeg vil at blitsen skal begynne før kameraet, og dette gir masse funksjonalitet og kontroll! Jeg kan anbefale disse produktene på det varmeste!

PS: Hvis du bruker Canon 5D mark II (slik som jeg gjør. Jeg elsker dette kameraet!! Skal skrive om det en gang i fremtiden..) Så bør du vite at de nye fjernkontrollene ikke fungerer helt optimalt med dette kameraet enda. De sier at dette er fordi 5d mark II kommuniserer på en litt annen måte med blitser enn tidligere kameraer, men de jobber med å fikse det i en ny oppdatering til enhetene.

Her er et bilde jeg tok av Benedicte Bendiksen i går, for å illustrere effekten av Flex TT5:

benedicte_bendiksen_00013-edit

No tags for this post.

 1. Jan Ivar Vik:

  Disse har jeg siklet på helt siden pressemeldingen kom for lenge siden, men har fremdeles ikke funnet butikker som har de på lager? Hvor kjøpte du din?

 2. henrik:

  Hei Jan Ivar! Jeg kjøpte dem der hvor jeg kjøper 90% av alt fotoutstyret mitt, B&H Photo. http://www.bhphotovideo.com Enkelt og greit verdens beste fotobutikk :) Det var litt venteliste på dem, men det står ‘accepting orders’ så det burde ikke ta så veldig lang tid før de har dem inne igjen!

 3. Jan Ivar Vik:

  Nå var de endelig på lager og herved bestilt :) Jeg gleder meg!

 4. henrik:

  Tøft!! Du kommer til å bli superglad for dem!!

 5. Samuel Andersen:

  Hei,

  har 5d mark II og pocket wizards. En mini og to flex. Du burde passe på på de godt. Klarte å ødlegge en flex og en mini på jobb når de fikk smake litt vind og hundevalp. Feste til blitzen knakk av ved velt.

  Hvilke konfig kjører du på pocketwizarden når du bruker PW config utility?

  Med vennlig hilsen
  Samuel Andersen

 6. henrik:

  Hei Samuel! Så leit at dine gikk i stykker! Men jeg mener å ha hørt at de faktisk er laget slik at de skal gå i stykker hvis noe skulle skje, for å beskytte blits-skoen på kameraet. Jeg bruker bare standardoppsettet i pw utility, bortsett fra at jeg har satt FP sync til å begynne fra 1/320th sec. Hilsen Henrik :)

 7. Samuel Andersen:

  Jeg kan helt klart se fordelen med at de beskytter blitzene mine. Men da burde det vært en funksjon for å feste de igjen.

  Fantastiske bryllupsbilder, skal prøve meg på det i helgen jeg jeg. Blir spennende :)