Hei på deg & dere!
Her er litt om hvordan prosessen fra booking til ferdige bilder er hos meg :)

Jeg husker månedene før vårt eget bryllup i fjor, da vi satt og planla. Vi tittet etter leverandører, bestilte blomster, telt og musikk. Og vi fant ut at jo mer informasjon som ligger tilgjengelig, jo bedre. Og jo mer man vet om hvordan ting fungerer, jo tryggere føler man seg. Og det er nøkkelordet når det gjelder bryllup: trygghet.

Alt skal jo foregå på én eneste dag, og man vil gjerne sikre seg så godt som overhodet mulig på alle fronter. At alle man bestiller er profesjonelle, at de er til å stole på, at de holder det de lover, og utfører det de skal utføre. Det er iallefall min og vår erfaring fra planleggingsfasen i fjor.

Vi opplevde, fra førstehåndsperspektiv, hvor viktig det er å føle seg ivaretatt. At man blir tatt hånd om, som brudepar og som kunder. Et bryllup handler om brudeparet, gjestene og dagen deres. Ikke om leverandøren. Derfor er det viktig at de profesjonelle tjenesteyterne virkelig bryr seg om brudeparet, og setter seg inn i deres spesielle dag, hvem de er, deres historie, stil og planer.

Kundebehandling, service, pålitelighet og trygghet er noe jeg alltid har vært veldig opptatt av. Og nå, etter å ha opplevd det selv, fra den andre siden av kameraet, har jeg fått viktigheten av dette bekreftet i praksis.

Derfor vil jeg å gjøre alt jeg kan for å trygge mine kommende, og potensielle nye brudepar, ved å tilgjengeliggjøre så mye info som mulig. Så her kommer litt om prosessen fra start til slutt.

Hilsen Henrik :)


Slik fungerer prosessen fra forespørsel til ferdige bilder hos Henrik Beckheim:

1. Dere vil gjerne si hei, og sender epost, bruker kontaktskjemaet eller ringer til meg :)
Kanskje har dere datoen fastsatt allerede, og lurer på om jeg er ledig, litt prisinfo, kanskje er dere klare til å booke, eller bare vil prate litt.
Uansett hva dere ønsker er jeg bare glad for å prate med dere, og være til hjelp. Hvis dere ikke har dato eller lokale bestemt enda,
vil jeg også være til hjelp. Kanskje er jeg ledig på en av datoene dere vurderer, og muligens kan jeg anbefale dere noen gode lokaler!

2. Etter å ha pratet med meg, vurdert hvilken pakke dere ønsker, og gjerne vil booke:
Jeg holder da straks av datoen, og sender faktura på reservasjonsgebyret, slik at dere får booket datoen med en gang.
Deretter sender jeg også en digital kontrakt, slik at vi har alt avtalt, skriftlig og signert. For deres trygghet.

3. Vi møtes for å bli kjent og prate mer om bryllupet deres :) Dette gleder jeg meg alltid til; det er en av de beste delene av jobben min!
Så mange nye mennesker jeg har fått gleden av å bli kjent med! Møtet kan vi ta når det er mest praktisk for dere. Hvis dere bor langt utenfor Oslo-området så kanskje dere kommer til å reise hit en gang før bryllupet? Da kan vi sikkert finne en løsning på å møtes da. Vi kan møtes et år før, eller en måned før bryllupet. Det som passer dere best.

4. Vi holder kontakten, og lurer dere på noe som helst, selv den minste lille ting, er det bare å ringe meg. Ingen spørsmål er for små eller for store. På møtet har jeg allerede skrevet opp det meste av tidspunkter, adresser og ting for bryllupsdagen. Og hvis det er noen forandringer i planene så er det bare å si ifra. Jeg er veldig fleksibel, tar ting på sparket, og tilpasser meg dagen deres.

5. På bryllupsdagen er jeg diskrét, holder meg i bakgrunnen og dokumenterer dagen. Det største komplimentet jeg får, er når folk forteller at de ikke la merke til meg i det hele tatt. Jeg bare smyger rundt, som en liten ninja. hehe. Jeg ønsker å være minst mulig i veien, og fotograferer situasjoner slik de naturlig utspiller seg. Jeg dirigerer ikke, og poserer ikke. Istedet fotograferer jeg.

6. Noen dager etter bryllupsdagen, kanskje er dere på bryllupsreise, eller koser dere hjemme, vil det tikke inn en epost fra meg. Pling. Da kommer det noen smakebiter på bildene deres :) Jeg husker selv hvor koselig det var å titte på bryllupsbilder imens vi var på honeymoon i Italia i fjor. Det behøver ikke  være så mange, men bare noen få.

7. Redigeringen er i gang, og deretter bildebehandlingen. Det er en stor prosess, og det tar normalt ca. 10 uker fra bryllupsdagen til absolutt alle bildene er klare. Da får dere dem i posten, levert på en DVD, med alle bruksrettigheter til å bruke/printe/bestille bildene selv, fra hvor enn dere ønsker. De er også i full størrelse, uten noen form for vannmerke, i høyeste kvalitet, naturlig fargekorrigerte og klare til bruk.

8. Kanskje skal dere ha et album også. I så fall går vi igang med layout og design. Avhengig av hvilken pakke dere velger, er det mulig å få dette inkludert. Eller dere lager album selv, med bildene dere har fått på DVD-en deres. Det velger dere helt selv. Uansett så setter jeg (allerede nå, til dere som leser dette og vil ha meg som fotograf) kjempestor pris på at dere valgte meg som bryllupsfotografen deres!
Kanskje møtes vi igjen en gang også :)

 1. Fotograf Benedikte Bull:

  Åååh, har sagt det før og jeg sier det igjen, en av mine drømmer for mitt framtidige bryllup er og booke deg som fotograf! Du er helt fantastisk altså. I tillegg så virker du så omsorgsfull, koselig og profesjonell! :) Du er uten tviiil mitt store forbilde når det gjelder bryllupsfotografering, en skikkelig inspirasjonsspire :)

 2. Marek Ziolkowski:

  Henrik – utrolig flott at du deler dette. Mange usikre kunder der ute som ønsker nettopp dette. Trygghet og åpenhet. Å vite at man kan stole på fotografen. Og det kan man her, til de grader.

 3. Åsmund:

  Hyggelig at du deler dette – både for kunder, men også for andre fotografer. Kundeservice er noe vi alle kan bli bedre på og det alltid inspirerende å høre hvordan andre gjør det :)

 4. Henrik:

  Tusen takk for det, Benedikte, Marek og Åsmund! Veldig hyggelig av dere å ta dere tid til å skrive så gode ord til meg :)

 5. Kristin:

  Hei Henrik :)

  Vi gleder oss til du skal fotografere dagen vår!
  I planleggingsprosessen er det som du sier mange leverandører av både det ene og det andre å vurdere. Man kan lure på om man har valgt feil, og det finner man dessverre heller ikke ut før det eventuelt er for sent.. Stress!
  Heldigvis slipper vi å lure på om fotografen kommer til å gjøre en god jobb! Det vet vi.

  I tillegg liker jeg å snoke på siden din innimellom, for da blir jeg minnet på at det venter en hyggelig dag i enden av planleggingen… :)

 6. Henrik:

  Hei Kristin!! Tusen takk for de kjempesnille ordene :) Jeg gleder meg masse masse til den store dagen deres også! Det kommer til å bli så koselig!
  Det er så hyggelig at du skriver så fine ting, setter stor pris på det!!
  Og det er veldig koselig at du titter rundt på siden min :)