Jeg leter alltid etter lyset. Men i mitt yrke som fotograf er jeg ofte i skyggen. Det er helt greit, for jeg tar det som et kompliment når folk forteller at de ikke har lagt merke til meg i løpet av en hel dag. Det er jo sjelden et kompliment, men i denne settingen er det en god tilbakemelding. Jeg fanger øyeblikk uten å påvirke dem.

Jeg startet som bryllupsfotograf allerede i 2008, og ble da Norges første spesialist på dokumentarisk bryllupsfotografering. Det var spennende og jeg ante ikke hvordan det skulle gå. Siden den gang har jeg fotografert flere hundre bryllup innenlands og internasjonalt. Fra Skandinavia, til Skottland & Italia. Jeg elsker å reise.

Å få være bryllupsfotograf er veldig givende. Jeg får være tilstede ved to menneskers kanskje aller største dag i livet. Får være den som foreviger det. Det er et stort ansvar å kjenne på, og et privilegium.

Jeg er både oppvokst og basert i Oslo, og bor med min kjære Madeleine, og datter Amalie på 5 år. Det gir meg både inspirasjon og drivkraft, og ikke minst den daglige treningen i å fange raske øyeblikk. 5åringer er den beste foto-treningen du kan få. Jeg er en ivrig løper ved Østensjøvannet, og du seg meg ofte med pulsklokke, både med og uten kameraet. Jeg er glad i musikk, og har iblant meldt meg som frivillig pianist på fredagene når det har vært mingling og grill på bryllupshelger. Så book meg gjerne til hele bryllupshelgen.

Ved siden av foto holder jeg ofte fotokurs og 1-til-1 mentoring for nystartede fotografer, og jeg er veldig glad i å hjelpe andre følge sine drømmer og starte sine bedrifter. Her kan dere ta en titt på hva annet jeg driver med når jeg ikke er i bryllup, på denne siden.

Det viktigste for meg som deres bryllupsfotograf er å bli kjent med dere, og skildre dagen deres slik den naturlig utspiller seg. Jeg er opptatt av å lytte til dere, deres historie, visjon for dagen, og føler det er viktig å bli godt kjent før jeg skal følge dere. Derfor tar jeg alltid en kaffe (og kake) med alle par i forkant. Å være fotograf og brudepar er en langvarig relasjon, som ofte varer i ett år eller mer i forkant av bryllupet, og iblant også i lang tid i etterkant.

Jeg er ikke den billigste fotografen, og dere velger ikke meg om dere er mest opptatt av pris. Dere velger meg hvis deres stil, smak og uttrykk sammenfaller med min stil, tilnærming og følelser i bildene. Det viktigste er at vi er på bølgelengde og at vi søker det samme uttrykket. Jeg er mest opptatt av kjemi med dere, og på dagen er jeg opptatt av å skildre stemningen, diskret og uten å påvirke så mye. Jeg ser etter naturlig lys, ekte øyeblikk, fanger følelser og det mellommenneskelige. Bildene skal gjenskape følelsene dere hadde den dagen, når dere ser dem igjen senere.

La oss ta en kaffe. De beste relasjonene starter der.