Han gleder seg. Med taktfaste skritt igjennom sofienbergparken. Inn og ut av lyset. Skyggene fra trærne er dype. Men solen gir medvind. Svinger ut på Grüners gate. Der ligger hun og venter. Fru Hagen er scenen for møtet mellom de to. Marius retter litt på skjorten, setter brillene på plass. Det ser lovende ut.

Bjørnhild sitter i lyset. Med utsikt og overblikk. Og med innsikt. Han kan være den rette. Etter bare et par meldinger via nettsiden fikk de lyst å møte hverandre. God følelse. Han ser selvsikker ut der han nærmer seg.
For et nydelig smil hun har.

Trikkene farer forbi der ute på gaten. Men verden er her inne. Hun er reflektert som krystall i solskinn. Han er utenkelig kreativ. Og spiller gitar. Solgt.

*

Sommeren var varm. På alle måter. To par sko mot landeveier og skogsstier. Fire hender ved krydrene, smøret, garnityret og rødvinsglassene. Samtalene er dype og praten går lett. Ikke bare ser de på hverandre. De ser hverandre.

Marius rydder plass. Klasskapet er laget for én, men ment for to. Han ser det for seg. Ja, han skal gjøre det. Det er tid.

Det blåser her oppe i høyden. Det gjelder å holde balansen. Men det er et mye bedre sted å være enn der nede. Operatakets italienske marmor glitrer i hvitt den 13. august.
De lener seg over kanten, han stikker hodet ut og spør om hun vil være kjæresten hans.

*

Høsten kommer. Og det mørke vannet omgir dem, men kan ikke drukne dem. De er hverandres klipper. Holder hverandre oppe uansett omstendigheter. De bærer allerde tungt, men løfter allikevel den andre. Styrke. De to er lenket og sveiset sammen for alltid.

De kjøper leilighet. Sammen. Flytter inn imens Bjørnhild studerer og eksamen er like rundt hjørnet. Papirer. Esker. Pappas gamle Ford Transit og gode venner. Det går fint.

Den gir alltid håp og et slags løfte om at lyset er i vente. Våren. Og den årlige feiring av nytt liv. Ett tusen kilometer unna hverdagen. Tallinn danner rammen rundt starten på resten av livet. Han ser henne, hun undrer seg om hva, men forstår det allikevel. Spørsmålet er stillt. Svarer kommer tilbake trefoldig.

3 x ja.

 

 

 

Bjornhild_Marius_00119

 

 

 1. Chad Bromley:

  Really nice photos, really well lit and lots of great expressions. Great job!

  • Henrik:

   Thank you, Chad! Appreciate the kind words :)

 2. Heidrun Nagell-Dahl:

  Du er rett og slett en helt fantastisk fotograf ! Jeg blir like inspirert og begeistret hver gang du forteller hvert par sin historie ✨. Du tar fantastiske bilder uansett situasjon, lys, komposisjon og fotoblikk er så bra. Jeg måtte bare dele det, Takk for at du inspirerer!
  Hilsen Heidrun

  • Henrik:

   Hei Heidrun!
   Tusen tusen takk for de utrolig snille ordene dine!
   Tusen takk for at du tok deg tid til å sette deg ned og skrive den kommentaren :)
   Det varmer!