//

Trærne maler flytende akvareller i gjenskinnet på bilruten. De farer igjennom skogen. Dype farger, jord og grener. Før det skotske landskapet åpner seg og grønne sletter dundrer imot dem. I baksetet sitter de to. Bestemor og Maria. Og igjennom de siste fem skogene har Maria fortalt henne om det forestående bryllupet. Som er rett rundt hjørnet. Om tretten år. Bestemor gleder seg allerede.

Saltvannet dupper lett mot båtene, der de ligger tett i tett i Fosnavåg. Solen blir gjerne med, og bidrar med sitt lekende fargespill. Glade føtter overalt. Ølglass klirrer og skåler. Det er sommertid og festivaltid. Arne Hurlen er ett med mikrofonen, og gitaren er en del av ham. Postgirobygget står for temamusikken til det som nå skal skje. 16. juni 2007. Maria & Ove ser hverandre i øynene. Og blir der. Lenge.

Sammen. Tilogmed på samme buss. Oslo. Til en studentbolig i Nydalen. Til en leilighet på Ullevål. Studier.
Motorene blåser bort stillheten, og forsvinner med et drønn. De svever. Lenger fra land, men nærmere hverandre. London venter. Et helt år med fotografering for Maria, ledelse for Ove. Det leder riktig vei.

Azur. Havet strør den hvite sanden med blåfarge. Det sildrer. Oliventrærne gjør sin hilsen mot solen, og bøyer seg i ærbødighet. De gamle greske hendene arbeider flittig med biene. Honning høstes. Her, på denne plassen i Nea Skioni, har liv vært levd i flere tusen år. Etter den Trojanske krigen seilte soldater fra Peloponnese i land her for å overvintre. En trygg havn for de farende. Nå som da.

Han venter på månen. Nede på bakken ruller den litt mindre minigolfballen. Han går for par. Satser stort. Det er tid.
Hånden hennes, i hans. Leder henne. Ned på stranden, det sølv-skimrende månelyset er klart. Det er nesten så hun blendes av bølgene.
Snur seg, men han er nede. Bøyer seg for henne – for alt hun er for ham.

Guthrie Castle, Skottland. 18. mai 2013…

//

Comments are closed.