De er skapt for å vare. Men selv om materialet er sterkt, kan det bøyes. Opp og rundt, bort og frem, rundt seg selv. Slik at vinden kan blåse fritt igjennom, og eksplodere ut i harmonisk lyd. Postbudet hadde det først. Et horn for å fortelle folk at posten var ankommet.
Et par hundre år senere, og noen runder messingbøying, var det blitt til en kornett. I hendene til Åslaug.

Ved siden av henne, på denne korpsturen for ni år siden, sitter det en fyr som heter Bjarte. Med tuba. Han spiller i samme toneart som henne. De er på bølgelengde, med andre ord.
Duett.

2010. Trondheim har vært god mot dem. De har studert, fått gode venner, blitt kjøreskolelærer og elektroingeniør, og flyttet sammen. Men denne kvelden blir den første. På en ny ferd. Han har ikke noe annet enn en nøkkelring. Men det er derfor hun elsker ham.

Dampen danser som et lite slør over kremmerleiet. Trelasten skal barkes, og skipene ligger klare til kais. Kalenderen viser 1645, og fornøyde koner med svartkledde herrer har vært hos kremmeren Johan Dirch for å kjøpe egg, mel og smør. Lyden av stein mot stål høres fra sliperiet der en mester står i brunt skinn. Det dufter innbydende fra gjestegiveriet, hvor det er klart for servering av non. Salt kjøtt, erter og kål, blander seg med tjærelukten fra bryggekanten.

Rundt 300 år senere er det klart for bryllupsdagen til Åslaug & Bjarte på det samme stemningsfulle Skjærjehamn. Nord for Bergen, akkurat over fylkesgrensen til Sogn og Fjordane, så langt nordvest du kommer ut på Sandøy. Her står tiden stille, og ting går rolig for seg. Små ferjer tøffer forbi i det duppende fjordvannet, og alt er klart for bryllupsdag :)
idth=»850″ height=»573″ />

Tusen takk, Åslaug & Bjarte, for at jeg fikk være bryllupsfotografen deres!!

 1. Elisabeth:

  Hurra :-) Endelig et nytt blogginnlegg fra deg, Henrik. Du er FANTASTISK! Nydelig bilder nok en gang!

 2. Merethe:

  Du e fantastisk Henrik!! Du har virkelig klart å fanga ein fantastisk dag med nydelige bilde:)

 3. Anja:

  Så utrulig flotte bilder, Henrik! Bildene dine fangar mange av øyeblikka akkurat slik det kjentes der og då :)

 4. Anne Sofie:

  Tusen takk, tårene renner etter å ha sett de nydelige bildene! Hilsen Åslaug’ s mamma.

 5. Broren te brura:

  Mitt sylskarpe blikk er overgått av elektronikk og en fotograf som ser dråper der jeg ser regn.

  Sitter med en ubeskrivelig følelse, for jeg har nettopp vært på festen på ny. Tusen takk for opplevelsen.

 6. Anna GL:

  Så morsomme de bildene med bruden i støvler var! :)
  Gøy å se at hun ikke mistet humøret pga regnet.

  Må ærlig innrømme at jeg vanligvis bare kikker på bildene uten å legge igjen noen hilsen (fordi brudebilder føles så personlige!), men du tar virkelig flotte bilder som fanger øyeblikkene. Det er jo de som er viktige – ikke de oppstilte bildene, men de av de situasjonene som viser medmenneskelighet. :)

 7. ingrid_lerstad@hotmail.com:

  Nå var jeg inne på denne serien 2 ganger i går på telefonen, men så måtte jeg jammen inn og se på de stort på macen også idag :) Fantastiske bilder Henrik :) Søt og sporty brud, og så masse glede i disse bildene! Regn ingen heinding tydeligvis :) Superbra jobbet!

 8. Berit:

  Nydelige bilder! Kan kjenne stemningen, og den var god! Gleder meg til å se flere bilder. Fantastisk godt jobba:-) mor til brudgommen