Ett hundre tusen bilder. Fra Kristiansand til Bergen, fra Askim til Ålesund. Via hattehyllene på flyet, i sekken i en taxi, ved siden av meg på toget.. Kameraet mitt har reist mange mil i året som gikk. Det er nesten blitt en del av meg; overalt hvor jeg drar er det aldri mer enn en skulder unna. Klar til å la meg fange det jeg opplever.

Ett år omfavner mye. Jeg har fått være vitne til glede, følelser, stemninger, forventninger, spenning, stress, ro, tårer, lykke, klemmer..Ren kjærlighet. Noe av det aller beste jeg vet er å gå på jobb. For det beriker livet mitt. Det hadde jeg aldri trodd at jeg noen gang ville kunne si..

Et nytt år er en ny start. En mulighet til å oppleve det livet har å by på i neste runde. Men det betyr også en avslutning på det gamle. Kapittelet er forbi. En erkjennelse av at det eneste konstante i livet er konstant forandring.

Kameraet jeg hadde frem til i år har vært med meg igjennom så mye. Tilbakelagt store avstander, lange reiser, tatt sjanser og tatt sats med meg. Alltid vært ved min side. Det har gitt meg så mye, latt meg utvikle og uttrykke meg. Gjort meg til den jeg er i dag. Så pålitelig og alltid backet meg opp.. Jeg elsket faktisk det kameraet. Men alt kommer til en slutt, og et nytt kamera må handles inn.

Det nye året er her. På kalenderen er det turer fra Skottland, til Stavern, fra Nøtterøy til Stavanger. Igjen skal jeg ut og fotografere øyeblikkene rundt meg. Forevige det flyktige. Det som bare er her akkurat nå, og som blir borte på et blunk… Det blir en fantastisk reise, og et berikende år. Gleder meg til å igjen bli omgitt av gledestårer, atmosfære, lykke, smil, liten tid, gjenglemte brudebuketter, varme taler, og bryllupskake…

Reisen fortsetter.

 1. Aud Bente Loftesnes Nord-Varhaug:

  Så artig å lese – og mange, mange flotte bilder. Du er dyktig!! Var jo moro å se noen «kjente» bilder også da ;-)

 2. ingrid:

  Kjære Henrik. Lykke til videre på reisen. Ønsker deg alt godt i året som kommer!
  .. og et nydelig knippe øyeblikk du har samlet her. Som alltid blir jeg rørt av mange av bildene dine. Stor klem, Ingrid

 3. Christine:

  Du både skriver og fotograferer helt nydelig! En stor inspirasjonskilde! :)

 4. Henrik:

  Dette er som dratt ut av en lærebok. For noen vanvittig pene bilder, og folk. Lykke til videre, «navnebror» :-)

 5. Moniek:

  Hei lieve Henrik, det var godt å lese noe fra deg igjen, koste meg! Håper du får et fantastisk flott år med masse kjaerlighet på alle mulige måter du ønsker deg! Superstor klem fra Nederland :-)

 6. Lena:

  Oh Henrik, I just love this post. I can completely understand so many feelings you have. I always think, when all else fails in life, when I have no money, when I need a break…I can just take a walk with my camera. You are SO talented and have such a gift. So thankful that you share it with us all. Klem <3

 7. Bella:

  jeg gjentar meg selv med glede: Du skriver like godt som du fotograferer …:O)

 8. Ellen Foss:

  Du skriver som en helt og fotograferer som en superhelt! Wow. Imponert. Du har virkelig en gave i det du gjør. Gleder meg til mange nye bilder i 2013 – med nytt kamera!! :)