Det er veldig hyggelig å kunne bruke min egen kunnskap og erfaring til å hjelpe andre. Og det er et stort privilegium å være i en posisjon til å gi andre kvalifiserte råd, veiledning og hjelp. Jeg får ofte eposter og spørsmål fra folk som drømmer om å bli fotografer, og lurer på hvordan de skal gå frem for å nå dette målet. Dette er ikke et enkelt spørsmål å svare på, og svaret mitt vil være forskjellig fra person til person.

Om jeg skal hjelpe deg med et så stort spørsmål som et yrkesvalg eller karriereskifte for å bli fotograf, så gjør jeg det enten helhjertet og grundig, eller ikke i det hele tatt. Det krever at jeg setter meg inn i din situasjon, og det siste jeg vil gjøre er å anbefale deg å starte med noe som kanskje ikke vil fungere for deg. Av den grunn kan jeg ikke enkelt svare på dette spørsmålet per epost – det må istedet settes av tid og innsats.

Derfor tilbyr jeg nå private én-til-én konsultasjoner, som er en god blanding av veiledning, workshop, coaching og mentoring.  Vi setter oss ned sammen, og går grundig igjennom din situasjon, dine muligheter og lager en plan for hvordan du eventuelt kan gå fra amatør til profesjonell. Du kan også selv velge emne og stille så mange spørsmål du ønsker.En-til-en konsultasjoner. Tema kan du velge selv, eller velg blandt disse:

Fotografering:

 • Hvordan bruke lyset og hvordan finne lyset
 • Teknikken bak dokumentarisk bryllupsfotografering
 • Utstyr og valg av objektiver til forskjellige situasjoner
 • Kamerateknikk, innstillinger for å få de beste bildene
 • Manuell fotografering – styr resultatet selv
 • Riktig eksponering og raw-fotografering
 • Plassere og forutse – være på rett sted til riktig tid

Hvordan bli fotograf:

 • Tips og teknikker for hvordan du kan gå fra amatør til å bli proff
 • Hvordan starte opp og hva du trenger – hvordan du bør gå frem
 • Henrik deler sine egne erfaringer og feil han har gjort på veien
 • Hva du er nødt til å gjøre selv, og hva du bør sette bort til eksterne
 • Hvordan snu dine ulemper til å bli dine fordeler – dra nytte av hvem du er
 • Tips og teknikker for hvordan du kan skille deg ut i en jungel av fotografer

Drive bedriften:

 • Kundebehandling – hvordan gjøre kundene dine ekstra fornøyde
 • Hvordan få nye kunder – markedsføring – hva fungerer og hva fungerer ikke
 • Arbeidsflyt – hvordan få en strømlinjeformet digital hverdag
 • Bildebehandling – Photoshop teknikker og bruk av Lightroom
 • Nettsiden – hva bør den inneholde og hva bør den kommunisere
 • Prising av dine tjenester – hvordan finne ut av hva du og din tid er verdt 

Kundeomtaler for en-til-en konsultasjoner:

dragefoto

I min søken etter å bli en bedre fotograf kom jeg over hjemmesiden til Henrik Beckheim. Jeg falt umiddelbart for bildene, stilen og hele opplegget. Jeg hadde lenge lett etter kurs og lignende for å øke min egen kompetanse, men synes det var vanskelig å finne noe som passet akkurat til meg. Opplegget til Henrik var perfekt. Her kunne jeg sitte ned, bli kjent med ham, la han bli kjent med meg, og snakke om akkurat det jeg trengte. Jeg må si at Henrik absolutt levde opp til forventningene! Han ga meg tips og råd om hvordan drive et firma i tillegg til hvordan jeg kunne ta bedre bilder. Det var ærlig, åpenhjertet, hyggelig og ikke minst, svært lærerikt. Det er nå snart to måneder siden jeg hadde mitt møte med Henrik, og fremdeles holder jeg på å gå igjennom notatene jeg skrev. Det er ikke ofte en føler at en har fått skikkelig valutta for pengene, men dette er en av de gangene. Tusen hjertelig takk for hjelpen Henrik!

Simon
Drage Foto

 

fotografix

As a full time professional photographer with an established,  thriving business,  I found myself at a crossroads and uncertain on how to take my business to the next level.  I would often set goals for myself and my business but unsure of the right path to take in order to complete them.    While most information can be found on the internet these days,  I simply did not have the time to invest in researching, but most importantly, I needed guidance and personal assistance to help guide me in the direction that benefitted MY business.   I was introduced to Henrik’s work a couple of years ago and through his blog, I gained some insight on how successful his business truly was.   Henrik is also known for sharing his knowledge unconditionally with others, which made him the best choice to approach for a mentorship.   The best thing about Henrik is that he tailor’s his mentorship based on your needs, not a regurgitated textbook of information shared alike with everyone.

I am extremely satisfied with my one on one session with Henrik and I highly recommend him for anyone wanting to follow a path in running a profitable and respectful photography business.  Henrik was able to take my needs and give me advice and information that would enable me to follow the path to fulfilling my goals in taking my business to the next level.  Implementing some of the information Henrik provided increased my business and online traffic, but most importantly, he helped give me confidence in the decisions that needed to be made to meet my goals.

Lisa Røstøen
Fotografix Studios

 

 

fotomedsjel

I 2010 bestemte jeg meg for at jeg skulle satse på fotografiyrket. For meg var dette et stort valg, siden jeg allerede hadde flere år med utdannelse i et helt annet fag bak meg.  Etter en stund med planlegging og søking på nett etter hjelp og tips, ble jeg gjort oppmerksom på hjemmesiden til Henrik gjennom ei venninne. Kort tid etter tok jeg kontakt med Henrik, og han ville mer enn gjerne hjelpe meg med mine ideer og tanker. For meg, som nyoppstartet, betydde dette utrolig mye. Det var betryggende, befriende og oppmuntrende å få sparre med en så kunnskapsrik person som Henrik. Han er en fotograf som ikke er redd for at andre skal stjele hans levebrød, men snarere en person som er genuint opptatt av det han gjør, og gjerne vil dele denne genuine interessen med andre. Tusen takk, Henrik, for all oppmuntring, hjelp og støtte.

Hilsen Kine Bakke, som nå stolt kaller seg frilanser og fotograf.
Fotomedsjel

 


Hvordan bestille en-til-en konsultasjon:

Send meg en epost for mer informasjon om priser, og for å avtale tidspunkt å møtes.

Pris kr. 4900 + mva.

Jeg gleder meg til å møte og hjelpe deg!

 
 1. Fotograf Tanja Myrbråten:

  Super bra Henrik! Med all etterspørselen du får på dette området er det helt klart et behov :)
  .. og tusen takk for gode ord, jeg setter veldig pris på det:) see you soon!

 2. Benedikte Bull:

  Stilig bilde!
  Hørtes spennende ut, flott at du vil hjelpe andre! :)

 3. Gry:

  Tøft, Henrik! Dette var absolutt en unik idé! Regner med at det kommer til å strømme inn forespørsler til deg – du er en fantastisk fotograf.

  Og du – jeg synes det står respekt av å faktisk ikke bare gi halvhjertede råd!

 4. Henrik:

  Takk for det! Ja, jeg synes det er så gøy å kunne hjelpe folk helt folk grundig og fra starten av! Det er kjempespennende og ordentlig givende å få lov til det :) Gleder meg til å møte og bli kjent med mange forskjellige mennesker!

 5. Pingback: Hvordan bli fotograf | Bryllupsfotograf Henrik Beckheim

 6. umar javed:

  Hei,
  Jeg er hobby fotograf og har nettop tatt utdaning fra bilde nordic skole. Jeg vil ha en til en konsultasjon med deg
  for å ha litt dypt kunskap i faget. Hva er din pris og hvordan kan jeg møtes deg?
  Vennligst Hilsen.
  umar Javed

  • Henrik:

   Hei Javed! Takk for den hyggelige kommentaren din!
   Jeg vil gjerne hjelpe deg over en 1-til-1 konsultasjon.
   Send meg en epost, så får du tilsendt mer info om pris og pakker.
   Gleder meg til å møte deg!

   Hilsen Henrik :)