De beste bryllupsbildene fra i år.. Jeg er så takknemlig for alle de gode opplevelsene, og for de flotte menneskene jeg fikk møte i året som gikk. For muligheten til å kunne reise rundt omkring i hele landet og blant annet fotografere bryllup i Tromsø, i Sverige, i Sørkjosen og i Firenze. Jeg må bare starte med å si tusen tusen takk til alle kundene mine som velger å ha meg som sin bryllupsfotograf. Jeg setter meget stor pris på det.

Det er mange bilder å velge fra når man skal lage en liten kavalkade med sine favorittbilder fra fjoråret. I 2010 tok jeg ca. 100 000 bilder. Det er mange bilder. Om jeg hadde trykket alle bildene på papir i standard 10x15cm størrelse, og lagt dem ved siden av hverandre, så hadde rekken av bilder strukket seg over 1,5 mil. Det hadde vært en stilig utstilling!

Å finne frem de aller beste bildene fra et helt år er vanskelig, ettersom det blir som å sammenlikne epler og pærer. Istedet har jeg hentet frem noen av mine favoritter, og jeg vil forsøke å fortelle litt om historien bak dem, og for alle fotogeekene der ute så får dere også den tekniske informasjonen :)

 

Tori og Adam nyter et stille øyeblikk for seg selv ved vannet i Son, etter at seremonien i kirken er over. Jeg har valgt ut dette bildet som en av mine favoritter på grunn av stemningen. Det er så stille og rolig, det er bare de to som gjelder i hele verden akkurat der og da. I tillegg var lyset veldig vakkert på akkurat dette tidspunktet, og fargene harmoniserer godt med hverandre. Manuelle innstillinger: Canon 50mm 1.2 L på F1.8, lukkerhastighet 1/2000, ISO 100.

Kristina og pappaen hennes ser på hverandre et kort øyeblikk rett før de drar avgårde til kirken. Jeg stod i gangen og ventet på at noe slikt skulle skje, og da døren ble åpnet bak ham flommet det inn flott dagslys i tillegg. Manuelle innstillinger: Canon 50mm 1.2 L på blender 1.2, lukkerhastighet 1/200, ISO 800.

Caroline øver på å gå i kirken hjemme sammen med faren sin. Dette er et av mine favorittbilder fordi det er et så ekte og kort øyeblikk. Jeg var på kjøkkenet, rommet til høyre bak dem, da jeg la merke til at denne situasjonen kom til å oppstå. Da måtte jeg være rask for å få fanget den. Bildet er tatt med manuelle innstillinger, Canon 5D Mark II med 24mm 1.4 L på F 1.4 1/200 sekund lukkertid og ISO400

Tommy kler på seg finklærne før han skal gifte seg med Stine i det gamle slottet Castello Del Trebbio utenfor Firenze. Bildet er en av mine favoritter fordi det er et så ekte og naturlig uttrykk. Han bare gleder seg, smiler og er kjempeglad. Det var så hyggelig å fange det på fotografiet. Bildet er tatt med manuelle innstillinger, Canon 5D Mark II med 24mm 1.4 L på F 2.0 1/160 sekund lukkertid og ISO200.

Ina venter spent sammen med pappaen sin på at dørene skal åpne seg. Kirkeklokkene ringer og det er like før. Dette er en av mine favoritt-situasjoner av alle på hele bryllupsdagen. Spenningen er til å ta og føle på, og det er så mye forventninger og glede i luften. Bildet er tatt med manuelle innstillinger, Canon 5D Mark II med 24mm 1.4 L på F 1.4 1/125 sekund lukkertid og ISO1250.

 

Datteren til Cathrine har løpt opp kirkegulvet for å sitte på fanget til mammen sin. Dette bildet liker jeg veldig godt, ettersom nærhet er det jeg ofte etterstreber å fange. Her står jeg ganske nære, men veldig stille slik at jeg ikke forstyrrer situasjonen i kirken. Bildet ble tatt med manuelle innstillinger på Canon 5D mark II, med Canon 50mm 1.2 L objektiv på blender 1.2, lukkerhastighet 1/250, ISO 800.

Mette får en god klem av mammen til brudgomen John-Fredrik. Dette er rett før middagen skal begynne og heldigvis var jeg på riktig sted til riktig tid. Det er så givende å få fotografert slike situasjoner som dette. Bildet ble tatt med manuelle innstillinger på Canon 5D mark II, med Canon 50mm 1.2 L objektiv på blender 1.2, lukkerhastighet 1/320, ISO 400.

 


Glede og følelser i slike raske små øyeblikk som dette elsker jeg å fotografere. Det går så fort, og det er en god følelse å vite at jeg rakk å fange det. Her har Linda og Morten akkurat kommet ut av kirken og satt seg i bilen. Jeg setter meg i forsetet og snur meg rundt, men uten å forstyrre dem.I en kjørende bil blir det som regel veldig vekslende lysforhold, og man må stadig kompensere og justere på innstillingene for å få korrekt eksponering. Bildet ble tatt med manuelle innstillinger på Canon 5D mark II, med Canon 24mm 1.4 L objektiv på blender 1.4, lukkerhastighet 1/250, ISO 1000.

Linda og Morten er opptatt av hverandre mens de venter på kakeskjæringen. Jeg synes det er så morsomt at han til venstre tilsynelatende prøver å få kontakt med dem, men de har mer enn nok med hverandre akkurat der og da :) Bildet ble tatt med manuelle innstillinger på Canon 5D mark II, med Canon 24mm 1.4 L objektiv på blender 1.4, lukkerhastighet 1/160, ISO 3200.

Tori og Adam danser sammen for første gang som gift. Jeg liker bildet så godt fordi situasjonen er så stemningsfull og lyset var så fint. I tillegg kommer brudeparet godt frem, samtidig som gjestene er antydet i bakgrunnen. Bildet ble tatt med manuelle innstillinger på Canon 5D mark II, med Canon 50mm 1.2 L objektiv på blender 1.2, lukkerhastighet 1/160, ISO 3200.

 1. Ruben Hestholm:

  Kjempeflotte bilder Henrik – en kan føle og ta på stemningen i de!!! Veldig bra.

 2. rachel:

  fantastiske øyeblikk!

 3. Fotograf Benedikte Bull:

  Du er virkelig en sann inspirasjon! Skal faktisk fotografere mine første bryllup i sommer og jeg virkelig gleder meg. Finner mye inspirasjon i dine bilder og det er kjempe bra at du skriver hvilke innstillinger du bruker og hvilke objektiv. Hjelper masse! Jeg lurte bare på om du i noen sammenhenger bruker ekstern blitz, eller benytter du deg kun av det naturlige lyset?

 4. ingrid:

  kan ikke være lett å plukke ut favoritter, men morsomt å se hva du alikevel har valgt ut for deg selv :) nå ble jeg sittende å bla litt, siden jeg visste det var et innlegg som hadde så mange rørende øyeblikk at jeg nesten begynnte å gråte når jeg så dem. -fant det igjen, (det var det til elisabeth og fredrik), og ble like rørt denne gangen haha.. *snufs*! (er veldig følsom når jeg ser at andre er glade og lykkelige merker jeg :) ha en fin helg henrik! :)

 5. Mette:

  Åh, Henrik! Bildet av svigermor og meg er en av mine favoritter også ;) Du klarte virkelig å fange øyeblikket der :)

 6. Henrik:

  Tusen takk for det, alle sammen :) Kjempekoselig å få så snille kommentarer! Benedikte: Veldig sjelden – de eneste gangene jeg benytter blitz er om det er veldig mørkt under brudevalsen. Og da setter jeg opp blitsen på et stativ i et hjørne i rommet, slik at lyset ikke kommer direkte fra kameraet mitt. På den måten slipper jeg at det blir så hardt lys selvom det er blits. Ellers bruker jeg aldri blits i løpet av dagen.

 7. Kristine:

  Åh Henrik, dette var stemningsfulle og vakre bilder! Blir en fin dag når jeg har sett sånne vakre bilder. Ha en god dag du og :)