For et fantastisk år! Jeg har vært så heldig å bli kjent med så mange forskjellige flotte brudepar, og fått reist rundt i hele Norges land. Fra bl.a. Flåm og Sogn og Fjordande, via Gudbrandsalen, Førde, Lillehammer og Sandefjord, til Stavanger etc. Det er et stort privilegium å få være bryllupsfotograf, og jeg føler meg utrolig heldig hver eneste gang – jeg er så takknemlig for å ha denne jobben.

Samtidig vil jeg gjerne benytte anledningen til å si TUSEN TAKK til alle brudeparene jeg har fått gleden av å bli kjent med så langt i år!
Og tusen takk for at dere viste meg den tilliten av å velge meg som deres fotograf. Det gjør meg kjempeglad.

Det er ikke så lette å velge ut 10 stk. av mine favoritter fra sommerhalvåret, det er egentlig en umulig oppgave. Men her kommer iallefall noen bilder som jeg liker godt. I tillegg skriver jeg litt teknisk info under hvert bilde, siden fotografer ofte lurer på slikt.
 


Lars-Henrik gjør seg klar med sine to forlovere, før han skal i kirken og møte sin Charlotte. Jeg liker dette bildet så godt fordi det er et så kort øyeblikk vi ser her. De setter seg ned for å fikse håret sitt, og ser seg i speilet som er rett overfor dem. Men ett sekund senere så synes de at det ble bittelitt for jålete å sitte slik samtidig. hehe. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 24mm F 1.4 II, med blender 1.8, ISO 800 og lukker 1/320.

Victoria er på vei til kirken for å møte Marius, med Pappa som sjåfør. I-bilen-bilder er egentlig noe av det beste jeg vet å fotografere. Det er så sterk stemning, så mye forventninger, forhåpninger, glede og spenning. Jeg forsøker å berolige Victoria litt, og et kort øyeblikk titter hun ut av vinduet, tankefullt. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 24mm F 1.4 II, med blender 1.4, ISO 100 og lukker 1/640

Karina og Pappa småløper inn fra bilen og inn i kirken, de har ikke så mye tid.. Jeg elsker å fange action på bilder, være der; i øyeblikket, i situasjonen, fange den for alltid. Det er noe veldig givende ved å fryse et hundredels sekund til noe permanent. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 24mm F 1.4 II, med blender 4, ISO 400 og lukker 1/800.

Charlotte gjør seg klar sammen med frisøren sin, før hun skal gifte seg med sin Lars-Henrik. Det naturlige lyset i huset deres var nydelig, og gjør det utrolig gøy å fotografere. Jeg pleier å si at 90% av et godt bilde er lyset. Hvis du har godt lys, og bruker det optimalt, slik at det tjener en fotografisk hensikt, så har du gode forutsetninger for et godt bilde. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 50mm F 1.2 , med blender 1.2, ISO 1000 og lukker 1/400.

Ofte er det situasjonen rett før eller rett etter, som er det virkelige bildet. Her er Marius, Victoria og forloverne på vei for å ta noen bilder i en koselig liten park. Selv om jeg er dokumentarisk bryllupsfotograf, så tar jeg naturligvis også de arrangerte brudebildene om brudeparet ønsker det. Men det er på veien fra, til, øyeblikkene innimellom, og de små tingene, jeg elsker å fange.  Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 35mm F 1.4 , med blender 1.8, ISO 100 og lukker 1/800.

Lara og Julie har akkurat gitt hverandre sine løfter ytterst på Stegastein, med utsikt over hele Aurlandsfjorden. Det er så koselig å tenke på at jeg, hver eneste lørdag, får være vitne til noe så flott og spesielt mellom to mennesker. De lover å elske hverandre livet ut, og min oppgave er å forevige og dokumentere begivenheten. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 50mm F 1.2, med blender 2.2, ISO 100 og lukker 1/2000.

Forloverne til Christine legger siste hånd på verket, imens hun og Pappaen hennes øver på hvordan de skal stå og gå i kirken. Dette er en så sjelden situasjon i en datter og i en pappas liv, det skjer én gang. Derfor er det utrolig koselig å fange det på bilder. Jeg får bare lyst å løpe ut og ta bilder bare av å skrive om dette :) Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 35mm F 1.4 , med blender 2.2, ISO 400 og lukker 1/250.

Camilla venter spent rett utenfor kirken, før hun skal inn og treffe sin Ronnie. Jeg liker bildet så godt fordi det ble teknisk bra; det har både forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. Det har et dynamisk spenn i tonene fra helt mørkt, til rike mellomtoner, og detaljert høylys. Det har en trekantkomposisjon som fungerer bra, og de tre bukettene med roser fremhever dette. I tillegg er situasjonen full av forventning og atmosfæren er til å ta og føle på. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 24mm F 1.4 , med blender 1.8, ISO 400 og lukker 1/1600.

Det er ikke ofte jeg får muligheten til å gå så langt frem i kirken at jeg får fotografert brudeparet forifra. Når det iblant er muligheter for det, så benytter jeg gjerne sjansen til å få fanget også dette perspektivet. Her er Karina og Svend-Oscar klare til å fornye sine løfter til hverandre. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 85mm F 1.2 II , med blender 1.2, ISO 1000 og lukker 1/640.

Å sitte på med brudeparet rett etter vielsen og fotogafere er noe av det beste jeg vet om. Grunnen er at her kommer all kjærligheten til uttrykk. Alt som har bygget seg opp til denne dagen, forventningene, følelsene og tankene. Alt har eskalert til klimakset av vielsen, og her, i bilen, får de slappe av og bare være de to. Slappe av i hverandres nærvær, en liten pause bare for dem. Hele bilen er bare fylt av kjærlighet. Det er ganske utrolig. Bildet er tatt med Canon 5D mark II, 24mm F 1.4 II, med blender 2.2, ISO 400 og lukker 1/320.

 

 

 1. Camilla Moe Rødven:

  Du er utrolig dyktig på å formidle den magiske og gode stemningen i bildene dine Henrik! Dessuten er det supert at du skriver hvilke innstillinger du har brukt- lærerikt! På det nest nederste bildet har du ISO på 1000 og lukker på 1/640. Hva er grunnen til det? Som jeg kan se er det ikke støy i bildet.

 2. Henrik:

  Tusen takk for det, Camilla! Veldig hyggelig sagt av deg. Ja, jeg tenkte det kanskje kunne være til hjelp om jeg skriver litt teknisk info også.

  Grunnen til isoen er at jeg bevegde meg raskt, og lys-forholdene forandret seg fort, avhengig av vinkelen min. Da setter jeg gjerne kameraet på litt høyere iso, og justerer mest på lukkeren istedet. 5D er så bra på støy at jeg gjerne bruker det opp til 3200 iblant. Det har veldig mye å si om eksponering blir korrekt. Et litt undereksponert bilde på iso400 vil gjerne ha mer støy enn ett riktig eksponert bilde på iso1600.

 3. Fotograf Benedikte Bull:

  Elsker elsker ELSKER disse bildene! Synes det er ekstra flott at du utdyper hva du liker med bildet, stemningen som var og innstillingene du har brukt! :) Er til stoor hjelp for oss (iallfall meg) som har deg som den store bryllupsbilder-inspirasjonen :)

 4. Henrik:

  Så koselig sagt av deg, Benedikte! Tusen takk for de gode ordene dine! Og jeg er kjempeglad for at det jeg skriver kan være til hjelp for deg :)

 5. Lillekatt:

  Herremin, for noen fantastiske bilder! Og jeg digger at du har forklart hva som skjedde, samt innstillinger osv… Suger til meg all info, hehe! Du er råflink!

 6. Henrik:

  Kjempehyggelig at du sier det, Lillekatt :) Og tusen takk for komplimentene!

 7. ingrid:

  Kjære deg Henrik. Takk for at du deler disse øyeblikkene med oss, og ikke minst at du skriver så fint om historien rundt (pluss teknisk info! :) Suger alt til meg :)-Herlige herlige bilder! Du er som alltid en stoor inspirasjon!
  ha en super søndag! klem ingrid

 8. Mathias:

  Ser du skyter mye med liten blender (1.2, 1.4). Hvordan jobber du med fokuspunkter? Senterpunkt og rekomponer, eller bytte hurtig mellom forskjellige fokuspunkt?

 9. Sean Thompson:

  Looking great! Love the photos!